Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΕΝΑ ΚΡΙΣΙΜΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ !

Με την αχαλίνωτη δράση των τρομοκρατικών δελτίων των 8, η έλευση του Όλι Ρεν στην Αθήνα έχει προεξοφληθεί, ως η επίσκεψη του ξανθού …Δράκουλα !
Το λιγότερο που αναμένεται από τον αντικαταστάτη του περιβόητου Αλμούνια, είναι η κατακρεούργηση του 14ου μισθού και μαζί με κάτι …ψιλά, όπως π.χ. αύξηση του ΦΠΑ και των ορίων ηλικίας, θα έχει μια επίσκεψη αξέχαστη…
Η αγριότητα του δεξιού Ρεν, σε πλήρη αντίθεση, με την ηπιότητα του σοσιαλιστή Αλμούνια, όπως θάλεγε κι ο Χρήστος Παπουτσής…

Ας σοβαρευτούμε κι ας επικεντρωθούμε στην σπουδαιότητα, την οποία αναμένονται να έχουν οι εξελίξεις αυτό το 10ήμερο, σε Ελλάδα, Γερμανία και ΗΠΑ.
Ο Γ. Παπανδρέου δίνει τη μάχη της χώρας και προσπαθεί να πετύχει το ακατόρθωτο : ν΄ αλλάξει τη συνήθη ροή των πραγμάτων στο εσωτερικό και ν΄ ανατρέψει την επικρατούσα άποψη και εντύπωση – για την Ελλάδα – στο εξωτερικό.
Μετά από πολλά χρόνια, κάποιος δουλεύει σκληρά και με στρατηγικό όραμα, που σέβεται και νοιάζεται και το παρόν και το μέλλον.


Χειροπιαστά αποτελέσματα, που θα συντελούσαν σε μια ασφαλή αποτίμηση της πολιτικής και των προσπαθειών, δεν υπάρχουν ακόμα, άρα μόνο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν και μόνο προδικάσεις και προφητείες, μπορούν να εκφραστούν.
΄Οντας με τους υπομονετικούς και τους αισιόδοξους, απλά παρακολουθούμε τους λογής – λογής καταστροφολόγους, που δεν χάνουν ευκαιρία να εξωτερικεύσουν την χαιρεκακία τους και να επιδείξουν τη μίζερη αντιμετώπιση, μιας σημαντικής και καθοριστικής συγκυρίας.

Το αισθητήριο του ελληνικού λαού, που συνεχίζει να ελπίζει, όπως εκφράζεται και δημοσκοπικά και αγωνιστικά, αποτελεί την πυξίδα...