Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Χαριστική βολή από Κομισιόν

Ανοχύρωτη έχει αφήσει την ελληνική οικονομία η Νέα Δημοκρατία μέσα στη χρηματοπιστωτική και οικονομική θύελλα που σαρώνει όλη την Ευρώπη ύστερα από πέντε χρόνια διακυβέρνησης της χώρας, όπως αποκαλύπτουν οι νέες επικαιροποιημένες οικονομικές προβλέψεις που θα δημοσιεύσει εκτάκτως για όλες τις κοινοτικές χώρες, τη Δευτέρα, η Κομισιόν.
Σύμφωνα ακόμη με τα στοιχεία που περιλαμβάνει αυτό το σχέδιο της έκθεσης της Επιτροπής, τα δημοσιονομικά ελλείμματα της Ελλάδας θα φθάσουν το 2008 στο -3.4% του ΑΕΠ της περίπου, ενώ για το 2009 η Κομισιόν τα τοποθετεί στο επίπεδο μεταξύ -3.6% και -3.7%, επίπεδο στο οποίο θα βρεθούν και αρκετές άλλες κοινοτικές χώρες.

Για το 2010, και με την προϋπόθεση ότι δεν θ αλλάξει η δημοσιονομική πολιτική της χώρας, τα δημόσια ελλείμματα της Ελλάδας η Κομισιόν τα τοποθετεί στο -4%. Ως προς το δημόσιο χρέος της χώρας, αυτό θα υπερβαίνει κατά 2-3 ποσοστιαίες μονάδες το 100% του ΑΕΠ.

Εντυπωσιακή είναι η πρόβλεψη της Κομισιόν για την εξέλιξη του ρυθμού αύξησης του ελληνικού ΑΕΠ κατά το 2009, που το τοποθετεί κοντά στο μηδέν, μεταξύ +0.1% και +0.2%, αλλά αυτό θα είναι αρνητικό για ολόκληρη την ευρωζώνη (16 χώρες) και ολόκληρη την Ενωση (27 χώρες).

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΙΑΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ GOLDEN BOYS KAI ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΑΡΩΝ.ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ