Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Τους σώζει το μνημόνιο

1 Ιουνίου 2010, από το ΒΗΜΑ:

Στα πρόθυρα του πολιτικού διαζυγίου βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, η σχέση των οποίων βρίσκεται πλέον σε οριακό σημείο. Οι αναταράξεις είναι έντονες στο εσωτερικό της ΝΔ, όπου πλέον κυριαρχεί η καχυποψία μεταξύ «σαμαρι- κών» και «καραμανλι- κών». Οι τελευταίες κινήσεις του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά να απαγκιστρωθεί πλήρως από το «καραμανλικό» παρελθόν, προχωρώντας στην «αυτοκάθαρση» εν όψει του συνεδρίου του κόμματος, με στόχο να απεγκλωβιστεί από τη δυσχερή δημοσκοπική θέση όπου βρίσκεται το κόμμα, δημιουργεί εντάσεις.

1 Σεπτεμβρίου 2010, από το ΒΗΜΑ:

Σε μια κίνηση που θωρακίζει τον κ. Κ. Καραμανλή και τους συνεργάτες του και αποκαλύπτει την ισχυρή συμμαχία η οποία υπάρχει μεταξύ του κ. Αντ.Σαμαρά και του προκατόχου του προχώρησε χθες η ΝΔ. Οι βουλευτές του κόμματος αποχώρησαν «οριστικά και αμετάκλητα» από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της υπόθεσης του Βατοπαιδίου με τον ισχυρισμό ότι «έχει επέλθει παραγραφή των αδικημάτων» .

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ο Σαμαράς και ο Καραμανλής θα έπρεπε ολημερίς να προσεύχονται για την έλευση της τρόικας στην Ελλάδα. Αν το μνημόνιο δεν μονοπωλούσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, τα εσωκομματικά της Ν.Ν.Δ θα γέμιζαν τα πρωτοσέλιδα και παλινωδίες της ηγεσίας Σαμαρά θα είχαν στείλει τη Ν.Ν.Δ στο 5%.

Το ζήτημα είναι ότι επιδιώκουν ξανά την παραγραφή του σκανδάλου του Βατοπαιδίου και κανείς πια δεν θίγεται. Το καλό είναι ότι υπάρχει συνέχεια μεταξύ της ηγεσίας Καραμανλή και Σαμαρά....
parapolitiki