Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Εντοπίστηκε η γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα στην Κυψέλη

http://static.madata.gr/thumbnail.php?file=2010_IMAGES/A/astynomia_449504596.jpg&size=article_largeΒρέθηκε τελικά σήμερα το βράδυ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα σε διαμέρισμα του τελευταίου ορόφου 5οροφης πολυκατοικίας που έχει ενοικιασθεί στο όνομα Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος επί των οδών Αιγίνης 8 και Υδρας στην Κυψέλη. Το διαμέρισμα βρίσκεται κοντά στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου η οργάνωση είχε πραγματοποιήσει το πρώτο της κτύπημα το 2003.
Η περιοχή έχει αποκλεισθεί από την ΕΛ.ΑΣ και έχει εκκενωθεί η πολυκατοικία για προληπτικούς λόγους. Οι ένοικοι θα διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο της λεωφόρου Αλεξάνδρας με έξοδα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Πριν μπουν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στο διαμέρισμα οι πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. το είχαν ελέγξει αν αυτό ήταν παγιδευμένο.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες έχουν βρεθεί σημαντικά ευρήματα μεταξύ των οποίων ο εκτοξευτήρας RPG με τον οποίο κτυπήθηκε η αμερικανική πρεσβεία, οκτώ ρουκέτες, καλάσνικοφ, το υποπολυβόλο MP5, εκρηκτικοί μηχανισμοί, ένας υπολογιστής και κούτες όπου εκτιμάτε ότι υπάρχουν εκρηκτικά.
Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα η γιάφκα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοϊδης ενημέρωνε .τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου για τις έρευνες