Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010

 Πωλήθηκαν 120.000 iPad σε 24 ώρες

apple-ipad-1

Μπορεί κανείς από τους επίδοξους αγοραστές να μην έχει χρησιμοποιήσει ή ακόμα δει από κοντά το νέο gadget της Apple, αλλά 120.000 αντίτυπά του είχαν πωληθεί μέσα σε 24 ώρες από την αρχή της προπώλησης την περασμένη Κυριακή στις ΗΠΑ.
Στην παρουσίαση του iPad η κατασκευάστρια εταιρεία Apple το Γενάρη ανακοίνωσε τη διάθεση του νέου προϊόντος σε όλο τον κόσμο στα τέλη Μαρτίου. Αργότερα, όμως, η διάθεση του μετατέθηκε στις 3 Απριλίου και μάλιστα μόνο για τα μοντέλα που δεν διαθέτουν 3G.

Ακόμα κι έτσι, μόνο από τις προπωλήσεις αυτές υπολογίζεται ότι η αμερικάνικη εταιρεία κέρδισε 54.8 εκατομμύρια ευρώ. Οι αισιόδοξοι ελπίζουν, μάλιστα, ότι το iPad θα φτάσει το συμβολικό αριθμό του 1 εκατομμυρίου πωλήσεων σε μικρότερο χρόνο και από το εξαιρετικά δημοφιλές iPhone. Σημειώνεται ότι το τελευταίο έφτασε στον αριθμό αυτό σε μόλις 74 μέρες.
Το iPad θα διατίθεται με μνήμη 16, 32 και 64 GB και με ή χωρίς τη δυνατότητα σύνδεσης 3G. Μέχρι τώρα, πάντως φαίνεται ότι οι χρήστες δεν ενδιαφέρονται και πολύ για τη δυνατότητα 3G, καθώς 69% εξ αυτών προτιμούν το μοντέλο που διαθέτει απλά WiFi. Σε όποιο μοντέλο και να αναφερόμαστε, πάντως, οι τελευταίες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι είναι πιθανό το iPad να φτάσει τις 300.000 με 1 εκατ. πωλήσεις τον Απριλίου.
Και οι εκτιμήσεις συνεχίζονται, με ορισμένους να υπολογίζουν ότι μέσα στο 2010 το iPad θα φτάσει τα 10.5 αντίτυπα. Ανεξαρτήτως πωλήσεων, πάντως, εκτιμάται ότι «το iPad είναι μια από αυτές τις συσκευές που αναμένεται να αλλάξουν το οικοσύστημα των υπολογιστών και να το φέρουν πιο κοντά στη βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας.»
Καθόλου παράξενο, συνεπώς, το ότι οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες έχουν ήδη ανακοινώσει τη δημιουργία αντίστοιχου gadget.
http://www.theinsider.gr/