Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΜΕ: Απεργία την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου

alt

Απεργιακή κινητοποίηση για την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και η οργάνωση για συμμετοχή από τα σωματεία μπαίνει στην τελική ευθεία. Αρχής γενομένης από τους ξενοδοχοϋπάλληλους της Κέρκυρας, πολλοί από τους οποίους παραμένουν απλήρωτοι παρά τις γιορτές που πλησιάζουν, η προετοιμασία κορυφώνεται για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης. Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία κατέρχονται στην απεργία ζητώντας καταβολή των δεδουλευμένων και των επιδομάτων τους σε δέκα ξενοδοχειακές μονάδες της Κέρκυρας. Σε δεινή θέση βρίσκονται περίπου 500 εργαζόμενοι, πολλοί από τους οποίους είναι απλήρωτοι από τον Σεπτέμβριο ενώ κάποιοι περιμένουν να πληρωθούν από τον Ιούνιο!

Απεργία καθηγητών
24ωρη απεργία κήρυξε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας ενώ δάσκαλοι και νηπιαγωγοί παλεύουν να πάρει μορφή 48ωρης απεργίας η κινητοποίησή τους, αφού η ΔΟΕ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για τις 16 Δεκεμβρίου
Στάση εργασίας των ιδιωτικών υπαλλήλων
Στάση εργασίας αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας έως τις 12 το μεσημέρι, ενώ συνέχεια αποφάσισε να δώσει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων που κήρυξε στάση εργασίας από τις 12 έως τις 4 το μεσημέρι.
http://www.corfupress.com