Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

«Ατμομηχανή ανάπτυξης η Β. Ελλάδα»

«Είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική οικονομία να καταστεί η Βόρεια Ελλάδα ατμομηχανή της ανάπτυξης, ένα αναπτυξιακός πόλος για όλη την επικράτεια», τόνισε σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στο περιθώριο της σύσκεψης με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της Θεσσαλονίκης.
Επεσήμανε ακόμη ότι υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη γύρω από τηΔιεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Τι θα πάρει η Θεσσαλονίκη, τι θα δώσει η Αθήνα, μιαμιζέρια γύρω από την νομή κρατικής πίτας», είπε.
Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της χώρας, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι περνάμε δύσκολες στιγμές, «καθώς υπάρχει ύφεση, ανεργία, κλείνουνκαταστήματα, αλλά, όμως, υπάρχουν και χρονίζοντα προβλήματα στους τομείς τηςυγείας, της παιδείας και της φοροδιαφυγής, που πρέπει να αντιμετωπιστούν μακριάαπό πελατειακές αντιλήψεις».
Εκτός από τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο, είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, ότι είναι ανάγκηη αναμόρφωση της χώρας με συντονισμένη δράση.
Σε σχέση με την κριτική που ασκείται στο μνημόνιο, παρατήρησε πως αν δεν είχαμε το μνημόνιο δεν θα είχαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις.
Επίσης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» μέσω τουοποίου μεταφέρονται εξουσίες από την κεντρική διοίκηση στην Περιφέρεια καιξεκαθάρισε πως η εφαρμογή του θα έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα. 
ΤΑ ΝΕΑ