Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Φαλιμέντο για την Kiss Flights, ξεκρέμαστες πτήσεις προς Κέρκυρα από Γλασκώβη και Εδιμβούργο...


alt
Κατέρρευσε η βρετανική τουριστική εταιρεία Kiss Flights, η οποία προσφέρει φθηνά πακέτα διακοπών σε προορισμούς της Ελλάδας, της Αιγύπτου, της Τουρκίας και των Κανάριων Νήσων, με αποτέλεσμα να είναι στον αέρια χιλιάδες τουρίστες στο εξωτερικό.
Η Κέρκυρα ήταν μεταξύ των προορισμών της εταιρίας, με πτήσεις συνήθως κάθε Δευτέρα, συνολικά όμως με λίγες δεκάδες πτήσεις στο σύνολο της φετινής σαιζόν, τόσες που δεν δημιουργείται ουσιαστικό πρόβλημα στις ντόπιες τουριστικές επιχειρήσεις. Οι πτήσεις προς Κέρκυρα είχαν ως αεροδρόμια αφετηρίας τη ΓΛασκόβη και το Εδιμβούργο, όχι όμως και το Λονδίνο. Μάλιστα, από το Εδιμβούργο ήταν η μοναδική low cost εταιρία που εκτελούσε τα τρία τελευταία καλοκαίρια τακρικές charter πτήσεις.
Πρόκειται για το τρίτο «κανόνι» στην βρετανική τουριστική αγορά καθώς είχαν προηγηθεί η Goldtrail Holidays και το Sun4u. Η βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας της εταιρείας, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι οι πελάτες της, που βρίσκονται στο εξωτερικό, δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στην επιστροφή τους.
Σύμφωνα με την υπηρεσία, οι περισσότεροι ταξιδιώτες δεν θα επηρεαστούν από το κλείσιμο. "Θα κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουν όλοι οι ταξιδιώτες" τονίζει εκπρόσωπος της Yπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας προσθέτοντας πως περίπου 13.000 άνθρωποι είναι αυτή τη στιγμή σε ταξίδι με αεροπλάνα της εταιρείας. Ο αριθμός των πελατών που σχεδίαζαν διακοπές με την εταιρεία είναι 60.000 και τονίζεται ότι θα μπορούν να αιτηθούν επιστροφής των χρημάτων τους.

Τα άλλα δύο φετινά "φέσια"

Η Sun4U, άφησε την προηγούμενη εβδομάδα πάνω από χίλιους τουρίστες «χαμένους» στο εξωτερικό, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσείευσε η ιστοσελίδα Zougla.gr. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η εταιρεία με έδρα το Μπέρμινχαμ δήλωσε ότι σταματά να λειτουργεί μήνυμα στον ιστότοπό της!
Σε 16.000 υπολογίζονται οι τουρίστες που είχαν εμπιστευτεί για τις διακοπές τους το βρετανικό ταξιδιωτικό γραφείο «Goldtrail Travel Ltd», το οποίο τον Ιούλιο έβαλε «λουκέτο»...