Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΟ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ.

Κάθε μέρα, που περνάει πληθαίνουν οι ενδείξεις, πως ο «αναμορφωτής» Αντ. Σαμαράς, έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, απέναντι στο σύστημα, το οποίο τον στήριξε κι εκλέχτηκε αρχηγός στη Ν.Δ. : το σύστημα Καραμανλή !
Σιγά – σιγά το κουβάρι ξετυλίγεται κι εμφανίζονται ανάγλυφοι οι όροι και οι περιορισμοί, που έχουν τεθεί, εν είδει συμβολαίου. Η νέα νεοδημοκρατία, έρχεται ως συνέχεια, ως υπερασπιστής των προηγούμενων κυβερνητικών θητειών, γεμάτη υπερηφάνεια για το …έργο τους !
Η στάχτη στα μάτια, ονομάζεται «λάθη και ολιγωρίες» τα οποία, όμως, χρεώνονται σε επί μέρους πρόσωπα, με ατομικές (!) επιλογές και λειτουργίες, τα οποία έχουν εξοβελισθεί από το κόμμα. Πρόκειται, βέβαια, για τα πρόσωπα, που, ήδη, ο ίδιος ο Καραμανλής, είχε περιθωριοποιήσει…

Υλοποιώντας το πολιτικό του γραμμάτιο, ο κ. Σαμαράς, παρουσίασε στην πρόσφατη ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα, ο περίγραμμα της οπτικής γωνίας του : για τα χάλια της οικονομίας και της χώρας, φταίει το ΠΑΣΟΚ και οι κυβερνήσεις του, (του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη), οι οποίες δημιούργησαν τα ελλείμματα και το χρέος…
Αντίθετα, τόσο η περίοδος Μητσοτάκη, (1990-93), όσο και η περίοδος Καραμανλή, (2004-09), δεν έφταιξαν σε τίποτα !


Στο λόγο του ο σημερινός αρχηγός της Ν.Δ. δεν είπε το παραμικρό, μεμπτό, για τα «έργα και τις ημέρες» των γαλάζιων κυβερνήσεων. Κάλυψε και υπερασπίστηκε, πλήρως, τις εγκληματικές πολιτικές και τους απατεώνες πολιτικούς της παράταξής του… Ο Μητσοτάκης παρέλαβε το χρέος στα ύψη από τον Ανδρέα, ενώ η εκτίναξη του ελλείμματος το 2009, οφείλεται στην αλχημική αλλοίωση των στοιχείων, από την κυβέρνηση του Γιώργου.
Τι κι αν, μόλις μια ημέρα μετά, ο Αλμούνια δηλώνει κατηγορηματικά πως «είχε προειδοποιήσει από την άνοιξη του 2009, για διψήφιο έλλειμμα» ; Η «γραμμή» για τον κ. Σαμαρά, είναι μονόδρομος, τυφλοσούρτης !...

Λίγο πολύ, λοιπόν, έχει φανεί και η τακτική, που η νέα νεοδημοκρατία, θ΄ ακολουθήσει και στη βουλή, στις διαδικασίες των εξεταστικών επιτροπών. Θα εμφανιστεί, τάχα, καταπέλτης στο ζήτημα του Βατοπεδίου, επικεντρώνοντας τα βέλη και τις κριτικές της, σε μεμονωμένα πρόσωπα, που «ξέφυγαν κι έσφαλαν…», ενώ για την Οικονομία θα επιχειρήσει το φόρτωμα, όλων, στο ΠΑΣΟΚ.

Είναι τόσο δυνατή, απ΄ ό, τι φαίνεται, η ποδηγέτηση του σημερινού ηγετικού team της Ν.Δ. που αναγκάζεται να καταφεύγει και σε ρηχές, όσο και αμφιλεγόμενες επιχειρηματολογίες, οι οποίες, λειτουργούν, συχνά, και ως μπούμεραγκ.
Κορυφαίο παράδειγμα ο καταλογισμός ευθυνών στο Γ. Παπανδρέου για τις πολιτικές, (τις λαθεμένες εννοούν), των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, επειδή ήταν μέλος τους, είτε ως υφυπουργός, είτε ως υπουργός.
Να, όμως, που με το επιχείρημα αυτό, οι προπαγανδιστές της σημερινής Ν.Δ., καταγράφουν στη συνείδηση του ελληνικού λαού, (που είναι πεπεισμένος για τις εγκληματικές ευθύνες των γαλάζιων κυβερνήσεων), ως συνένοχο και τον κ. Σαμαρά, μιας κι αυτός υπήρξε μέλος των υπουργικών συμβουλίων και του Μητσοτάκη και του Καραμανλή !...