Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Γ. ΜΙΧΑΣ: Όποιοι προκαταλάβουν το ΠΑΣΟΚ θα εξοστρακιστούν.


kalpi 1Μία δήλωση του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μίχα που αφορά στην πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης του Δήμου Ιωαννιτών εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις και θα τροφοδοτήσει εντάσεις. Κι αυτό επειδή υπάρχει ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ που δεν βλέπει θετικά την πρωτοβουλία αυτή, αλλά εμμένοντας σε λογικές και πρακτικές του παρελθόντος προφανώς θέλει να επιβάλλει τους δικούς του όρους και τον δικό του υποψήφιο. Εκφραστής της ίδιας λογικής φαίνεται ότι είναι και ο κ. Μίχας, ο οποίος θέλησε από τώρα να δώσει μία μικρή γεύση των όσων θα ακολουθήσουν.
Ερωτηθείς λοιπόν για την πρωτοβουλία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, δήλωσε απόλυτος γνώστης της κατάστασης  και υπογράμμισε: «Γίνεται μία προσπάθεια από μία παράταξη του ΠΑΣΟΚ, νόμιμη σε εισαγωγικά και μία άλλη παράταξη. Όποια διαδικασία θέλει να προκαλάβει το κόμμα θα εξοστρακίζεται. Όποιος θέλει να καταθέσει προτάσεις θα αγκαλιαστεί. Δεν διώχνουμε κανέναν, αλλά δεν δεχόμαστε διαδικασίες που θα προκαλάβουν. Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες μπορούμε να συνεργαστούμε. Εμείς πρέπει να αποβάλλουμε την λογική του καπελώματος και εκείνες την λογική του μικρομέγαλου, δηλαδή μας έχετε ανάγκη θα δείτε τι θα πάθετε...Αν εννοούν κάποιοι ότι θα επιλέξουν πρόσωπο που θα το επιβάλλουν στο κόμμα, τότε λάθεψαν. Αυτό είναι ότι χειρότερο. Αν καταθέσουν απόψεις θα τις ακούσουμε».
Η δήλωση αυτή είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις σε τοπικό επίπεδο και θα οξύνει τις αντιπαραθέσεις κυρίως μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Σε ότι αφορά τώρα το σχέδιο «Καλλικράτης» ο κ. Μίχας ανέφερε ότι θα κατατεθεί μαζί με το χωροταξικό πριν το Πάσχα, ώστε από τον Μάιο να ξεκινήσει η διαδικασία για την επιλογή των προσώπων που θα ηγηθούν.
Ανέφερε ότι η διαδικασία αυτή δεν θα έχει καμία σχέση με εκείνη που είχε ακολουθηθεί κατά το παρελθόν. «Θα επιλεγούν υποψήφιοι με σοβαρή προσέγγιση, με κοινωνικές αναφορές, που δεν θα δείχνουν μόνο αλλά θα είναι έντιμοι», τόνισε.
http://www.epiruspost.gr