Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Κέρκυρα, τι λέει η ΤΕΔΚ για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση

http://www.corfupress.com/bulletin/plugins/content/imagesresizecache/398c851bd76c982886e3f122ccac2cda.jpeg
Οι Δήμαρχοι της Κέρκυρας συνεδρίασαν την Τρίτη 10 -11 – 2009 στα γραφεία της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Κερκύρας, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Προέδρου της ΤΕΔΚ κ. Μιχάλη Κάρρα και απεφάσισαν τα ακόλουθα :
1.Δηλώνουν κατηγορηματικά την πλήρη ταύτισή τους με τις αποφάσεις των συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ που έγιναν τον Νοέμβριο του έτους 2007 και τον Ιούνιο του 2008 στην Κυλλήνη και την Αθήνα αντίστοιχα , υπό τις παρακάτω τρεις προϋποθέσεις :
Α) Η αναδιάρθρωση της Α΄Βάθμιας Τ.Α. δεν μπορεί να γίνει μεμονωμένα. Επιβάλλεται να αποτελεί μέρος ενός συνολικού εθνικού προγράμματος μεταρρύθμισης του πολιτικού μας συστήματος και της δημόσιας διοίκησης σε κεντρικό , περιφερειακό και τοπικό επίπεδο .
Β) Θα πρέπει να προηγηθεί ο σχεδιασμός των νέων ανθρωπογεωγραφικών ενοτήτων ως ``ανοικτών πόλεων΄΄ , με κριτήρια πληθυσμιακά, πολιτισμικά, , χωροταξικά και κοινωνικοοικονομικά, με αξιοποίηση της εμπειρίας των παλαιότερων σχεδιασμών , για να αποφευχθούν συνενώσεις που θα υπαγορεύονται από κομματικά, και μικροπολιτικά κριτήρια .
Γ) Απαρέγκλιτος όρος για την επιτυχή έκβαση της συνένωσης των δήμων είναι η σύνταξη και υλοποίηση ενός Εθνικού Επιχειρησιακού προγράμματος Υποστήριξης για τους νέους ΟΤΑ το οποίο θα χρηματοδοτείται γενναία με πόρους πέραν των ΚΑΠ.
2. Επικαιροποιούν την αδιαπραγμάτευτη θέση όλων για τη διατήρηση της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών ως έχει .
3. Επαναβεβαιώνουν την προηγούμενη απόφαση της ΤΕΔΚ για τη μη αποδοχή της πρότασης του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως έχει τεθεί από τους μελετητές.
4. Αποφασίζει τη σύσταση ομάδας εργασίας αποτελούμενη από τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης κ.κ. Σωτήρη Βλάχο , Αλέξανδρο Αυλωνίτη , Σπύρο Κροκίδη και Αχιλλέα Μάζη , η οποία αφού λάβει υπόψη της τις προϋποθέσεις που τίθενται από τα συνέδρια της Κυλλήνης και των Αθηνών, θα επεξεργαστεί και θα θέσει συγκεκριμένη πρόταση για το Χωροταξικό σχεδιασμό των νέων δήμων της Κέρκυρας , σε νέα ολομέλεια δημάρχων και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ.
5. Στη συνέχεια της διαδικασίας , αυτό που θα αποφασίσει η ολομέλεια των Δημάρχων θα και το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση σε όλους τους αρμόδιους φορείς και την Τοπική Κοινωνία . Στη συνέχεια θα συγκληθεί τοπικό συνέδριο της ΤΕΔΚ , από το οποίο θα ληφθεί η συνολική τελική κατ΄ αρχήν απόφαση, που θα αποτελέσει την πρόταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη Διοικητική μεταρρύθμιση και τη χωροθέτηση των νέων Δήμων, με στόχο την έγκαιρη κατάθεσή της στην ΚΕΔΚΕ και τα αρμόδια Υπουργεία.
http://kerkhora.blogspot.com