Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

F1: Νικητής ο Webber αλλα τροπαιούχος ο Button...

Από το http://www.f1kart.gr/

O Mark Webber είναι ο μεγάλος νικητής στον αγώνα του Interlagos αφού το κυνήγι του τίτλου απαιτεί μεγάλες θυσίες για την κορυφή του Πρωταθλήματος. Η χρυσή νίκη της reb Bull πριν λήξει το πρωτάθλημα δεν αλλάζει τα δεδομένα ωστόσο ο Μπάτον και η δυναμική της Brawn GP φαίνεται ότι κατακτούν το φετινό τίτλο. Εξάλλου το είχε προβλέψει με δηλώσεις του και ο Σούμι προ ημερών για τον μεγαλο πιλότο.Παγκόσμιος Πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του αναδείχθηκε ο Τζένσον Μπάτον!
Ο 29χρονος Βρετανός πιλότος της Brawn GP πήρε την πέμπτη θέση στη Βραζιλία και ανέβασε τη διαφορά του από τον Ρούμπενς Μπαρικέλο στους 17 βαθμούς, απόσταση που δεν μπορεί να καλυφθεί με έναν αγώνα να απομένει στο καλεντάρι της Formula 1. Το πρώτο της πρωτάθλημα, στην παρθενική της σεζόν πανηγύρισε και η ομάδα του.Ακολουθούν κατά πόδας στην 2η θέση ο Kubica και στην 3η θέση ο γνωστος μας Lewis Hamilton ο οποίος τα κατάφερε αρκετά ικανοποιητικά. Οι Vettel -Button μοιράζονται την 4η και 5η θέση αντίστοιχα για την μεγάλη βραδιά.
Φυσικά το θέαμα ήταν συναρπαστικό για όλους αλλά το κυριότερο ειναι ότι φέτος βλέπουμε διαφορετικά πρόσωπα στο βάθρο αλλά και στην κορυφή της βαθμολογίας με την Φεράρι να μην καταφέρνει να διατηρεί τα σκήπτρα της. Παρά την μεγάλη νίκη του του webber το μεγάλο τρόπαιο κατάφερε να διακριθεί αφού συγκέντρωσε τους απαραίτητους βαθμούς. Απολαύστε τις φωτογραφίες απο τον προτελευτάιο σχεδόν αγώνα του Πρωταθλήματος και με την νίκη.