Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Κομισιόν: Πάρτι, τζετ και λιμουζίνες εν μέσω κρίσης...


Πρώτα ήταν τα “μπούνγκα-μπούνγκα” πάρτι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Μετά τα ... ιδιωτικά “πάρτι” του Ντομινίκ Στρος Καν σε σουίτες ξενοδοχείων. Έπειτα τα... εταιρικά πάρτι κορυφαίων Γερμανών επιχειρηματιών και στελεχών με “συνοδούς πολυτελείας”. Και όλα αυτά εν μέσω της χειρότερης κρίσης στην ευρωπαϊκή – και στην παγκόσμια – οικονομία από τα τέλη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και εντεύθεν!

Προφανώς και οι της Κομισιόν δεν θα μπορούσαν να μείνουν πίσω. Κι όπως αποκαλύπτει η βρετανική Daily Telegraph που επικαλείται έρευνα του Bureau of Investigative Journalism, οι Ευρωπαίοι Επίτροποι διόλου δεν πτοήθηκαν από την πρωτοφανή οικονομική κρίση και όταν δεν ασχολούνται με το πως θα “σώσουν” την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ευρωζώνη από τον οικονομικό μαρασμό και την χρεοκοπία, ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ των Ευρωπαίων φορολογουμένων σε ενοικιάσεις ιδιωτικών τζετ, σπα και θέρετρα και κοκτέιλ πάρτι!

Εν προκειμένω η έρευνα αποκάλυψε πως στους λογαριασμούς που καταλήγουν στο λογιστήριο της Κομισιόν περιλαμβάνονται τιμολόγια από ξενοδοχεία πολυτελείας, θέρετρα και σπα, από ενοικίαση πολυτελών οχημάτων με οδηγό, ελικοπτέρων και λίαρ τζετ (!), ακόμα και για αγορά κοσμημάτων από πανάκριβα καταστήματα όπως για παράδειγμα το Tiffany.

Η ίδια έρευνα αποκάλυψε πως μόνο για τα ταξίδια των διαφόρων Επιτρόπων με ιδιωτικά τζετ η Κομισιόν πλήρωσε στην πενταετία 2006 - 2010 περισσότερα από 7,5 εκατ. ευρώ! Ανάλογα ποσά ξοδεύτηκαν για διακοπές των Επιτρόπων σε 5στερα θέρετρα διακοπών στην Παπούα Νέα Γουινέα, τη Γκάνα και το Βιετνάμ... Επίσης “μόνο” 300.000 ευρώ ξοδεύτηκαν για την πραγματοποίηση κοκτέιλ πάρτι όπου πέραν του γεγονότος πως έπαιζαν ορχήστρες με ζωντανή μουσική, στους καλεσμένους δίδονταν δώρα όπως μανικετόκουμπα και χρυσές πένες!

Ενδεικτική είναι η “δράση” του ίδιου του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο που φέρεται να χρέωσε το ταμείο με λογαριασμό σχεδόν 30.000 ευρώ για τη διαμονή του ιδίου και των 8 βοηθών του (!) σε 5άστερο ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη, το Σεπτέμβριο του 2009, όταν και μίλησε στο συνέδριο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.
protothema.gr