Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Δούκας :«Αντε γ... δεν το υπογράφω»


«Fuck you, Ι am not signing it» («Αντε γ... δεν το υπογράφω») είναι η φράση με την οποία ο κ. Π. Δούκας συμβάλλει στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου μέσα από το τεύχος Οκτωβρίου του αμερικανικού περιοδικού «Vanity Fair». Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στο «Vanity Fair» φιλοξενείται εκτενές ρεπορτάζ για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου. Ο δημοσιογράφος Μάρτιν Λιούις ταξίδευσε στην Ελλάδα, επισκέφθηκε τη Μονή Βατοπαιδίου και μίλησε με τον κ. Εφραίμ και τον κ. Αρσένιο, αλλά και με τον κ. Π. Δούκα.

O κ. Δούκας αποφάσισε να μιλήσει «χύμα» στο ξένο περιοδικό: «Μου τηλεφώνησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης» δήλωσε ο κ. Δούκας (χωρίς να διευκρινίσει αν αναφέρεται στον κ. Ευ. Μπασιάκο ή στον κ. Αλ. Κοντό ) «και μου είπε “τους δίνουμε ακίνητα και εκτάσεις, αλλά δεν είναι αρκετά, γιατί δεν δίνεις κι εσύ κάποια κομμάτια που ελέγχει το υπουργείο σου;”». Ο κ. Δούκας - όπως λέει- αρνήθηκε.

Στη συνέχεια ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών είπε στο περιοδικό ότι του τηλεφώνησαν από το γραφείο του Πρωθυπουργού, τον πίεσαν, και παρά το γεγονός ότι αρνήθηκε εκ νέου, έλαβε στο γραφείο του ένα έγγραφο και του ζητήθηκε να το υπογράψει. «Fuck you, Ι am not signing it» ξέσπασε. («Αντε γ... δεν το υπογράφω»). Στη συνέχεια όμως, όπως ο ίδιος παραδέχεται, εδέχθη πίεση από τον κ. Ι. Αγγέλου. «Ο κ. Δούκας υποψιάζεται» , αναφέρει το περιοδικό, «ότι οι καλόγεροι επηρέασαν τον επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου».
Η επιρροή αυτή αποδίδεται στο γεγονός ότι ο κ. Αγγέλου πίστευε (σύμφωνα με τον κ. Δούκα) ότι η μάχη του με τον καρκίνο είχε αίσια έκβαση μετά τις επισκέψεις του στο Βατοπαίδι. Οπως και να έχει η υπόθεση, ο κ. Δούκας ομολογεί στο «Vanity Fair» ότι δέχθηκε πιέσεις από τον κ. Αγγέλου. Μήπως μετά την ομολογία πρέπει να κληθούν ξανά οι κκ. Δούκας και Αγγέλου στην Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπαίδι; 

BHMAτοδότης 
pelasgia