Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Υπό την ομηρεία των αγροτών και η Ήπειρος...

Περίπου τρεις ώρες χρειάσθηκαν για να επιβεβαιωθεί το «ναυάγιο» στη συνάντηση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνας Μπατζελή με τους εκπροσώπους από 14 μπλόκα αγροτών που συμμετέχουν στο Πανελλαδικό Συντονιστικό των λεγόμενων νεολαίων,χθες το μεσημέρι.Πάνω από 8 μέρες, σχεδόν 30 μπλόκα αγροτών έχουν ήδη στηθεί σε διάφορα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της χώρας.Στον χορό μπήκαν και οι αγρότες από την Ήπειρο.Επικεφαλής του συντονιστικού των Ηπειρωτών είναι ο Μιχάλης Τζίμας. Αναλυτικά τα μπλόκα στην Ήπειρο:
Ιωάννινα: Τα μέλη του κτηνοτροφικου συλλόγου Ιωαννίνων, έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους έξω από την Γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ».θα διατηρήσουν τα οχήματα έξω από την γαλακτοβιομηχανία, τουλάχιστον μέχρι τις 27 Ιανουαρίου, οπότε και είναι προγραμματισμένη η γενική συνέλευση στη «ΔΩΔΩΝΗ», ως μία ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τιμές γάλακτος που όρισε η διοίκηση.Αύριο Τρίτη, 26 Ιανουαρίου και ώρα 11 π.μ. θα γίνει συλλαλητήριο στην Περιφέρεια Ηπείρου,από τους αγρότες της ΠΑΣΥ.
Πρέβεζα: Μπλόκο έχει στηθεί στην εθνική οδό Πρέβεζας - Ιωαννίνων στον Λούρο.
Άρτα: Κινητοποιήσεις και στην Άρτα ετοιμάζουν οι αγρότες του νομού,οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες θα αποκλείσουν την Εθνιή Οδό Ιωαννίνων-Αθηνών,στο ύψος του στρατοπέδου "Παπακώστα".
Ηγουμενίτσα:Κλειστό κρατούν, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας οι αγρότες της περιοχής.Αυτή την ώρα "μπλοκαρισμένα" έξω από στο λιμάνι παραμένουν φορτηγά και νταλίκες.