Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010


Στη διαγραφή του πρώην υπουργού Χρήστου Μαρκογιαννάκη από την ΚΟ και το κόμμα της ΝΔ προχώρησε ο Αντ. Σαμαράς.

«Με την εν γένει στάση και συμπεριφορά του επέλεξε να θέσει τον εαυτό του εκτός κόμματος», ανακοίνωσε η Ρηγίλλης εξηγώντας τους λόγους διαγραφής του βουλευτή Χανίων Χρ. Μαρκογιαννάκη από την ΚΟ και το κόμμα της ΝΔ.

Προηγήθηκε αντιπαράθεση των δυο πλευρών για τον υποψήφιο της παράταξης για την περιφέρεια Κρήτης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο έθεσε τον κ. Μαρκογιαννάκη εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Παράλληλα, παραπέμπει τον κ. Μαρκογιαννάκη στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής, γιατί, όπως αναφέρει στην επιστολή προς τον Ιωάννη Τραγάκη "με τη στάση του και τη συμπεριφορά του ο κ. Μαρκογιαννάκης επέλεξε να θέσει εαυτόν εκτός κόμματος".

Αιτία για την αποπομπή στάθηκαν οι δηλώσεις που έχει κάνει τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Μαρκογιαννάκης και στις οποίες άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος για την περιφέρεια Κρήτης, κόντρα στον επίσημο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, στην υποψηφιότητα του οποίου ασκούσε κριτική.