Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιο πρωτάθλημα;

Μορφή καταιγίδας παίρνουν οι διώξεις για τα στημένα παιχνίδια, με τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς να φέρνουν ενώπιον της αθλητικής Δικαιοσύνης 14 ομάδες, 18 παράγοντες, 6 διαιτητές, 4 ποδοσφαιριστές και 2 προπονητές.
Οι νέες διώξεις στρέφονται κατά τριών ομάδων της Σούπερ Λίγκας - Αστέρα Τρίπολης, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα - καθώς και εις βάρος δύο ΠΑΕ που διεκδικούν την άνοδό τους στην Α' Εθνική, τον Λεβαδειακό και τη Δόξα Δράμας. Με βάση αυτές τις εξελίξεις, το πρωτάθλημα της κορυφαίας κατηγορίας δέχεται νέους τριγμούς, καθώς άρχισε με 14 ομάδες αλλά είναι άγνωστο με πόσες θα ολοκληρωθεί αφού ο κανονισμός αναφέρει πως σε περίπτωση χειραγώγησης παιχνιδιών η ποινή για τις κατηγορούμενες ομάδες είναι ο υποβιβασμός. Εκτός κι αν η ΕΠΟ καταφέρει και πάλι να πρωτοτυπήσει με τη σολομώντεια λύση της αφαίρεσης βαθμών (όπως ήταν η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα).
Με εξαίρεση τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ολυμπιακό Βόλου (βρίσκεται και πάλι στο εδώλιο, καθώς και ο Αχιλλέας Μπέος), όλες οι υπόλοιπες ομάδες βρίσκονται κατηγορούμενες για την εμπλοκή τους στα στημένα παιχνίδια της Ηλιούπολης, για τα οποία η αθηναϊκή ομάδα έχει υποβιβασθεί ήδη στη Γ' Εθνική.
Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα κατηγορητήρια, σύμφωνα όμως με όσα διέρρευσαν ο Αστέρας Τρίπολης βρίσκεται κατηγορούμενος για συνομιλία του προέδρου του Γιώργου Μποροβήλου (είναι επίσης κατηγορούμενος) με τον Αχιλλέα Μπέο, η οποία περιστρεφόταν γύρω από το πώς η ομάδα της Αρκαδίας θα μπορούσε να αποφύγει τον υποβιβασμό στο περυσινό πρωτάθλημα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ιδιαίτερα επιβαρυντική εμφανίζεται η θέση των Λεβαδειακού και ΟΦΗ.
Οι νέες διώξεις εις βάρος προσώπων και ΠΑΕ για τα στημένα φαίνεται να δικαιώνει όλους εκείνους που υποστήριζαν πως δεν θα έπρεπε να αρχίσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Παράλληλα φαίνεται από δύσκολο έως απίθανο να αρχίσουν τα πρωταθλήματα της Β' και της Γ' Εθνικής έως τα μέσα Οκτωβρίου και πριν από την ολοκλήρωση των διαδικασιών ενώπιον της αθλητικής Δικαιοσύνης. Δεδομένου πως 8 ομάδες της Β' Εθνικής (Αγροτικός Αστέρας, Ιωνικός, Πανθρακικός, Λεβαδειακός, Διαγόρας, Δόξα Δράμας, Θρασύβουλος, Ρόδος) και 2 της Γ' Εθνικής (Αετός Σκύδρας, Δόξα Κρανούλας) διώκονται και απειλούνται με υποβιβασμό στην αμέσως επόμενη κατηγορία.
Οι Πειθαρχικές Επιτροπές της Σούπερ Λίγκας και της Ενωσης Β' - Γ' Εθνικής αναμένεται να στείλουν κατηγορητήρια στις εμπλεκόμενες ΠΑΕ στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ...
tanea.gr