Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Γ.Παπανδρέου: Εκλογές μέχρι την Άνοιξη

Κατακόρυφα ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στα δύο μεγάλα κόμματα, καθώς λίγες μόνο ημέρες μετά την ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές οι εξελίξεις παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Εκλογές το αργότερο μέχρι την Άνοιξη του 2010 ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου, ώστε η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να γίνει από ένα κοινοβούλιο με νωπή λαϊκή εντολή. «Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το αξίωμα και το πρόσωπο του Προέδρου, είναι η εκλογή του να γίνει από ένα Κοινοβούλιο με νωπή λαϊκή εντολή», ανέφερε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ορίζοντας έτσι και το απώτατο όριο των εθνικών εκλογών.
«Καθήκον μας σε κάθε περίπτωση είναι να υπηρετούμε το συμφέρον της χώρας. Αυτό θα καθορίσει και τη στάση μας στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας» ξεκαθάρισε ο κ. Παπανδρέου , απαντώντας εμμέσως στον κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ζήτησε την επανεκλογή του κ. Παπούλια. «Ξεκαθάρισα εγκαίρως ότι θέλουμε συναινετική εκλογή και ότι θα στηρίξουμε την επανεκλογή του κ. Παπούλια, που έχει τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο το αξίωμα, εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί. Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το αξίωμα και το πρόσωπο του Προέδρου, είναι η εκλογή του να γίνει από ένα Κοινοβούλιο με νωπή λαϊκή εντολή», τονίζει.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο των εκλογών, ο κ. Παπανδρέου προσθέτει ότι «είτε το θέλει ο κ. Καραμανλής είτε όχι, αργά ή γρήγορα τα προβλήματα της χώρας και των Ελλήνων θα επιβάλουν την διενέργεια εκλογών». Την ίδια ώρα κρατά χαμηλούς τόνους για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές και εμφανίζεται αισιόδοξο για τη δημιουργία πλειοψηφικού ρεύματος το οποίο, όπως λέει, δημιουργείται «όταν ο πολίτης πειστεί ότι μία πραγματική αλλαγή είναι εφικτή».