Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΗΓΕΤΩΝ...

Η πρώτη επιδίωξη της διεθνούς προσπάθειας του Γ. Παπανδρέου, ήταν η αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπιστίας της Ελλάδας, στην Ευρώπη, αλλά και τον Κόσμο ολόκληρο.
Αυτό, εν πολλοίς έχει επιτευχθεί με σειρά κινήσεων και η «πρωτοβουλία των 4 ηγετών», έρχεται για να κλείσει ένα μεγάλο κύκλο επισκέψεων, ενεργειών, πιέσεων, επιδιώξεων…
Μέρκελ, Σαρκοζί, Γιούνγκερ και μαζί τους ο Παπανδρέου, εμφανίζονται μπροστάρηδες στην προσπάθεια για τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο έλεγχο της διεθνούς κερδοσκοπίας !
Ποιος να το πίστευε, δυο εβδομάδες πριν, πως ο πρωθυπουργός της κραγμένης και από παντού δακτυλοδεικτούμενης Ελλάδας, για τα πλαστά στοιχεία, το μεγάλο έλλειμμα και το υπέρογκο χρέος, θα κατόρθωνε να πείσει τους πλανητάρχες, για την ειλικρίνειά του και για το δίκιο του, που είναι ταυτόχρονα το δίκιο ενός ολόκληρου λαού !
Οι κινήσεις, από ΄δω και πέρα, δεν έχουν άλλο στόχο, παρά την εξασφάλιση των συνθηκών ομαλών και με λογικό κόστος, δανειοδοτήσεων της χώρας, από τις διεθνείς αγορές.
Για να επιτευχθεί αυτό ο Γ. Παπανδρέου, αφ΄ ενός κατακεραυνώνει, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί τα ανεξέλεγκτα κερδοσκοπικά κέντρα και αφ΄ ετέρου ζητάει τη δημιουργία και την ύπαρξη σε θέση standby, ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού, παροχής αυτών των δανείων, με λογικό επιτόκιο. Για την συγκρότηση του τελευταίου πίεσε και πιέζει, χρησιμοποιώντας, εκτός των επιχειρημάτων του και την απειλή προσφυγής στο ΔΝΤ.
Και οι δύο στόχοι του έλληνα πρωθυπουργού, δείχνουν να προχωρούν, καθώς και η ιδέα του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου έχει, σχεδόν, υιοθετηθεί κι αρχίζει να σχηματοποιείται, αλλά – περισσότερο – και η έναρξη των διαδικασιών για την μελέτη και τη λήψη μέτρων κατά της διεθνούς κερδοσκοπίας, είναι, πλέον, γεγονός !
Η επιστολή προς τα θεσμοθετημένα όργανα της Ε.Ε. η οποία αποτέλεσε την έκφραση της «πρωτοβουλίας των 4 ηγετών», απεστάλη χθες και μπορείτε να την διαβάσετε εδώ !