Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Ν/Ε ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - Χ.ΜΠΟΥΚΑΣ: ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΕΠΩΔΥΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ...ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΟΜΩΣ!

http://ne.pasok.gr/kerkyra/wp-content/uploads/2009/12/mpoykas-2009.jpgΣκληρά και επώδυνα τα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης που επωμίζεται η Ελληνική οικογένεια. Απαραίτητα όμως για να ξεπεράσει η πατρίδα μας το οικονομικό κραχ και να αμυνθεί στα κοράκια της κερδοσκοπίας.
Εξαντλητικές οι προσπάθειες του πρωθυπουργού Γιώργου Αντρέα Παπανδρέου και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
Για να συνεχίσει να υπάρχει η εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού στις ειλικρινείς προσπάθειες του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, για να μην κλέβουν λίγοι “επιτήδειοι” τον δημόσιο πλούτο ενώ καλείται όλος ο Ελληνικός Λαός να πληρώσει, μεταξύ άλλων χρειάζονται:

1. Έλεγχος παντού! Να σταλούν στην δικαιοσύνη και να αφαιρεθούν τα περιουσιακά στοιχεία σε όσους καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα. Να μπουν τα κλεμμένα στα δημόσια ταμεία και οι καταχραστές στη φυλακή.
2. Να καταργηθεί άμεσα ο Νόμος περί παραγραφής αδικημάτων. Με ποια λογική τα “κοράκια” καταχρώνται τον ιδρώτα της ελληνικής οικογένειας και μετά λίγα χρόνια νομίμως αποδίδονται στην κοινωνία λευκά και άσπιλα ενώ ο Ελληνικός Λαός πληρώνει στο διηνεκές; Κατάργηση του Νόμου περί παραγραφής για όλους!
3. Πάταξη της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροκλοπής.
4. Από σήμερα, ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των αποφάσεων και των πράξεων όσων διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα (Υπουργείων, Περιφερειών, Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επιμελητηρίων, Συνεταιριστικών Ενώσεων κ.α.)
5. Να δημοσιοποιηθούν άμεσα στο διαδίκτυο οι μισθοί και αποζημιώσεις όλων εκείνων που μετέχουν σε συλλογικά όργανα και διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα.
6. Να μην θιγούν καθόλου οι μικρο-συνταξιούχοι, οι μικρο-μεροκαματιάρηδες και όσοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Αντιθέτως, αυτές οι κοινωνικές ομάδες να ενισχυθούν.
7. Τέλος, είναι αναγκαίο να δημοσιοποιηθεί άμεσα και να νομοθετηθεί η αναπτυξιακή και παραγωγική προοπτική της πατρίδας μας που θα κάνει το ελληνικό προϊόν ανταγωνιστικό στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές περιβάλλον.

Μόνο έτσι ο Ελληνικός Λαός θα σταθεί δίπλα στην Κυβέρνηση για να την οπλίσει με την αναγκαία πολιτική δύναμη ώστε να κάνουμε μια νέα αρχή.
Διαφορετικά, αν προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε προσωρινά την κρίση, τότε θα βρούμε μπροστά μας την επόμενη κρίση και ο Σίσυφος θα σαλπίσει κοινωνική εξέγερση και διάλυση του κοινωνικού ιστού.
Έχουμε εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνησή του. Την στηρίζουμε και είμαστε παρόντες να την ελέγχουμε.
ΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ