Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

''Eμπρός; Νέα κι άφθαρτα πρόσωπα, εκεί;''


Σκεφτήκατε πολύ, για να προτείνετε τον κ. Τασούλα, Πρόεδρε;
       Ένα κόμμα, Πρόεδρε, για να ανασυγκροτηθεί πρέπει ο νέος εκλεγμένος Πρόεδρος να αποκοπεί από σχέσεις εξάρτησης ή "έρωτα" (ας μου επιτραπεί, λόγω ημερών) που διατηρεί με τους προκατόχους του. Ενώ, πολλοί μιλάνε για τον ομφάλιο λώρο, που σας δένει και σας μολύνει, με τον Καραμανλή το Νεώτερο, σεις αποδεικνύετε ότι ακόμα χρωστάτε χάρες στον απελθόντα Ευάγγελο Αβέρωφ.
Μόνο έτσι εξηγείται η επιλογή του κ. Τασούλα για τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.
        Ο βουλευτής Ιωαννίνων και πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (φοβούμαι ότι, ήδη, κανείς δεν θυμάται το κυβερνητικό χρόνιο πέρασμά του), ο οποίος σήμερα είναι και τομεάρχης (ως επιβράβευση για την προηγούμενη ανυπαρξία του), υπήρξε (κατά την δεκαετία 1981-1990) ο ιδιαίτερος γραμματεύς του Ευαγγέλου Αβέρωφ-Τοσίτσα.

Ο κ. Μανδραβέλης, όμως, στην Καθημερινή της Κυριακής (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_6_14/02/2010_390878), μιλώντας για την κατάντια της συντεχνιακής μη άρσης της ασυλίας των βουλευτών, θύμισε και μία νομική ιστορία με πρωταγωνιστή τον κ. Τασούλα..
        "Ένας πολίτης μήνυσε τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστα Τασούλα, για κατάχρηση εξουσίας κατά την περίοδο που ο τελευταίος ήταν δήμαρχος Κηφισίας. Η Βουλή αρνήθηκε δύο φορές να άρει την ασυλία του κ. Τασούλα, αλλά αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό. Ο βουλευτής μήνυσε τον μηνυτή του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση. Το τραγελαφικό είναι ότι το δικαστήριο «δικαίωσε» τον βουλευτή. Ο πολίτης καταδικάστηκε για ψευδή καταμήνυση, σε μια μήνυση που δεν εκδικάστηκε ποτέ επειδή η Βουλή αρνήθηκε την άρση της ασυλίας."
        Μετά την ανάρτηση του link του άρθρου του κ. Μανδραβέλη στο προφίλ του στο facebook, ακολούθησαν αρκετά σχόλια από διαδικτυακούς φίλους. Θα παραθέσω μερικά, στη προσπάθειά μου να καταδείξω ότι την πολιτική την απαξιώνουν οι Αρχηγοί πια, με τις επιλογές τους.
Είναι άτοπο, Πρόεδρε, να μιλάς για "νέα και άφθαρτα πρόσωπα", ενώ οι επιλογές σου ξεχειλίζουν από φθορά. Στα κάτωθι σχόλια είναι περιττό να επιπροσθέσω ότι έμμεσα αναφέρονται και στον κ. Τασούλα και καταδεικνύουν την δικιά σας, προσωπική συμμετοχή σ' αυτήν την δημοκρατικά κεκαλυμμένη δικτατορία..
       "Αυτό είναι άλλη μια απόδειξη πως αυτοί που ορίστηκαν να φυλάνε τις Θερμοπύλες τις Δημοκρατίας μας είναι ταυτόχρονα και οι Εφιάλτες της. Γι αυτό φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση και γι αυτό ο σημερινός Ελληνας, και δικαίως, έχει απαξιώσει τελείως το αξίωμα του βουλευτή. Δυστυχώς όμως ότι και να λέμε και όσες αποφάσεις και να εκδίδουν τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια το σημερινό πολιτικό μας σύστημα δεν καταλαβαίνει τίποτα. Βέβαια κάποια μέρα θα ξυπνήσει απότομα αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία."
"Απλά υποχωρεί σιγά σιγά το κράτος δικαίου και αναδεικνύεται ένα περίεργο μείγμα συντεχνιακής δικτατορίας."
Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
http://www.mediasoup.gr