Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

'' Εθνική ντροπή ''

          Tο ''απίστευτο'' ρεζιλίκι μας

Oλοι μας λίγο πολύ αισθανόμαστε τον τελευταίο καιρό μεγάλη ντροπή για την κατάσταση της χώρας, για την εικόνα των Ελλήνων διεθνώς, για το ''απίστευτο'' ρεζιλίκι μας.
Για την κατάσταση της χώρας, που μας οδήγησε η πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή ενα βήμα πρίν τη πτώχευση.
Μια πτώχευση για την οποία η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου ουδόλως ευθύνεται.
Φανταστείτε την ψυχολογία του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, που βρέθηκε μόνος στις Βρυξέλλες σε μια κλειστή αίθουσα με τους ευρωπαίους ηγέτες να συζητούν τους κινδύνους που δημιουργεί στην Ευρώπη η Ελλάδα.
Με τον Μπαρόζο να τον ''κατηγορεί'' για τα ψευδή στοιχεία που έδινε η κυβέρνηση Καραμανλή στις Βρυξέλλες.
Με τη Μέρκελ να του εξηγεί ότι οι Γερμανοί δεν θα πληρώσουν τα ''σπασμένα'' των Ελλήνων.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ομολόγησε μετά ότι «χάσαμε κομμάτι της εθνικής μας ανεξαρτησίας» και με κατεβασμένο το κεφάλι υποσχέθηκε στους ευρωπαίους ηγέτες ότι θα εφαρμόσει όλα τα αναγκαία μέτρα για να μειώσει το έλλειμμα.
Δεν είναι εύκολη στιγμή για έναν πρωθυπουργό, ή μάλλον είναι μια πάρα πολύ
''κακή στιγμή'', να θυσιάζει τα πάντα για να αποφύγει την πτώχευση.
Η Νέα Δημοκρατία έχει τεράστιο θράσος.
Ακόμη και σήμερα και αφού υπερδιπλασίασε το χρέος, αφού εξευτέλισε τη χώρα διεθνώς, αφού μας χρεοκόπησε, αφού πνίγεται στα σκάνδαλα και οι δύο κορυφαίοι πολιτικοί της, ο Μητσοτάκης και ο Σαμαράς, ''αλληλοεκβιάζονται'' για να μη μιλήσει ο ένας για τις πομπές του άλλου, η ΝΔ εμφανίζεται λάβρα να κάνει κριτική στο ΠαΣοΚ.
Πηδάει δεκαετίες πίσω και λέει ότι για όλα φταίει το ΠαΣοΚ, το παλιό ΠαΣοΚ, το ΠαΣοΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη.
Και εμφανίζεται την ιδιαίτερα δυσάρεστη αυτή στιγμή ο νέος αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, πιεζόμενος προφανώς από τις εσωτερικές ισορροπίες στο κόμμα του και τις διαμάxες που σπαράσσουν τα στρατόπεδα Καραμανλικών- Σαμαρικών και Μητσοτακικών και εξαπολύει επίθεση εναντίον του Πρωθυπουργού για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Πραγματικά δεν ''ξέρει'' κανείς τι να πει.