Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

«Πρόγραμμα δανειοδότησης μαμούθ»

http://www.ixorcosmos.gr/ic1/images/stories/mamouth-20110122.jpgΚρυφός άσος του Πρωθυπουργού στην ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη -σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές- είναι η αναφορά στη συνομιλία που είχε με την Γερμανίδα Καγκελάριο.«Με την κα Μέρκελ συνομιλήσαμε για ένα νέο πρόγραμμα δανειοδότησης μαμούθ που δεν έχει ξανα-υπάρξει για τη συλλογική διαχείριση του Ελληνικού χρέους. Πρόκειται για βούληση που αναδεικνύεται μετά από προσπάθεια ενός έτους και σημαντικών επιτυχιών της κυβέρνησης» εκτίμησε ο πρωθυπουργός.
Την τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Μέρκελ επιβεβαίωσε η καγκελαρία του Βερολίνου. Εκπρόσωπος της καγκελαρίας αρνήθηκε ωστόσο να αναφερθεί στο περιεχόμενο της συνομιλίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η καγκελάριος παρέσχε στήριξη στον κ. Παπανδρέου και ο πρωθυπουργός έδωσε την υπόσχεση ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να ικανοποιηθούν οι προϋποθέσεις που θέτει το ΔΝΤ. Από την πλευρά της η καγκελάριος μετέφερε στον πρωθυπουργό την κατ΄ αρχήν πρόθεση της Γερμανίας να βοηθήσει στο θέμα του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας.
athina984