Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Τη μάχη θα δώσουν οι πιο ανθεκτικοί


To νέο κυβερνητικό σχήμα δεν με ενθουσιάζει, όπως δεν με ενθουσίαζε και το προηγούμενο. Ο λόγος είναι απλός: στην ιστορικά πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, τη μάχη δεν δίνουν οι καλύτεροι που διαθέτουμε.

Στο Υπ.Οικονομικών είναι ο Βενιζέλος και ο Οικονόμου κι όχι ο Παπαδήμος κι ο Στουρνάρας. Στο Υπ.Δικαιοσύνης είναι ο Παπαϊωάννου κι όχι ο Αλιβιζάτος. Στο Υπ.Υγείας είναι ο Λοβέρδος κι όχι ο Μόσιαλος. Στην κυβέρνηση μπήκαν "ΠΑΣΟΚοι" κι όχι άξιοι τεχνοκράτες.

Τουλάχιστον όμως έχουμε μια κυβέρνηση ανθετική με τις ευθύνες ισότιμα μοιρασμένες. Υπό τον φόβο να τον ρίξουν και να μην ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο, ο Πρωθυπουργός επέλεξε να...

...τους βάλει όλους στο παιχνίδι "παίρνοντας" τους πια μαζί σε μια ενδεχόμενη πτώση.

Όσο λοιπόν κι αν προτιμούσα μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, οφείλω να παραδεχθώ ότι μια τέτοια κυβέρνηση σήμερα δεν θα μπορούσε να αποδώσει τα αναμενόμενα, δεν θα της το επέτρεπαν οι Λιντζέρηδες.

Ο Παπανδρέου επέλεξε να επιβιώσει με τον πλέον κυνικό τρόπο, παραχωρώντας μέρος της...εσωκομματικής του κυριαρχίας χωρίς όμως να κινδυνεύει. Μην ξεχνάτε ότι η Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και σήμερα μόνο ένα τέτοιο αντιφατικό κυβερνητικό σχήμα θα μπορούσε να τα καταφέρει...
parapolitiki