Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Δωρεάν ποδήλατα σε 4 πόλεις από το υπουργείο Υγείας

woman-cycling-at-park
Δωρεάν χρήση ποδηλάτου για την άσκηση ή και τις μετακινήσεις των πολιτών στην πόλη, προβλέπει  το πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας «Το ποδήλατο στη ζωή μας» που θα ξεκινήσει τον Ιούνιο στους Δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Αρχάγγελου Πέλλας και Σαμοθράκης.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν σήμερα ο υπουργός και ο υφυπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης, το υπουργείο Υγείας θα αγοράσει 300 ποδήλατα με σκοπό να τα χρησιμοποιούν δωρεάν οι πολίτες.
Τα ποδήλατα θα είναι σταθμευμένα σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης και όποιος επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το ποδήλατο θα δίνει την πιστωτική του κάρτα για την εξακρίβωση των στοιχείων του, χωρίς βέβαια να χρεώνεται.
Στην Αθήνα θα επιλεγούν τρία σημεία στάθμευσης στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη θα επιλεγούν αντίστοιχα σημεία στην παραλιακή ζώνη και τον Λευκό Πύργο, ενώ για τους ορεινούς Δήμους Αρχαγγγέλου Πέλλας και Σαμοθράκης θα αγοραστούν ειδικά ποδήλατα που θα εξυπηρετούν το χρήστη ανάλογα με το φυσικό τοπίο.
Το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σε επιχειρησιακά σχέδια για τη δημιουργία ανοικτών χώρων άθλησης στις πόλεις (πίστες για σκέιτμπορντ ή αναρρίχηση), ενώ στο μέλλον μία πόλη – θα ανακοινωθεί στο μέλλον – θα γίνει «αθλητική πόλη».
healthview.gr