Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΠΑΛΙ, ΕΔΩ !...

Είχε δεν είχε, η Ιστορία επαναλήφθηκε και η ενωμένη Γερμανία ξαναγύρισε στην πεπατημένη της : μόνη εναντίον όλων των άλλων ευρωπαίων !...
Με παραλλαγές στο σενάριο – μιας κι οι εποχές είναι διαφορετικές – με άλλα μέσα κι άλλα «όπλα» χρησιμοποιώντας, πλην όμως με τα ίδια κύρια χαρακτηριστικά του γερμανικού εγωϊσμού – σωβινισμού.
Τόπαιξαν, για χρόνια, υπέρμαχοι της ενωμένης Ευρώπης, σε αντίθεση με την εγωίστρια Αγγλία, εμφανίστηκαν fans και της ΟΝΕ, κάνοντας, πως θυσίασαν το ισχυρό Μάρκο, για το Ευρώ, απέκρυψαν, όμως, εντέχνως, πως όλα τάκαναν με μια, σαφή, ιδιοτέλεια : την επανένωση και τη χρηματοδότηση, από κοινοτικούς πόρους, της ένταξης της ανατολικής χώρας, στην ενιαία Γερμανία !
Με το που τελείωσε η διαδικασία ενσωμάτωσης, ξαναμπήκε μπροστά το πρόγραμμα ηγεμόνευσης, με τις εθνικές ανάγκες και τα ίδια συμφέροντα να μπαίνουν πάνω απ΄ όλα και απ΄ όλους : το Ευρώ υπάρχει και διαμορφώνεται, έτσι, όπως συμφέρει τη Γερμανία και την Οικονομία της !
Στην περιοχή της Ευρωζώνης, οι θεωρίες περί σύγκλησης των οικονομιών και των επιπέδων διαβίωσης, είναι απαγορευμένες, ως πολιτικές, ό, τι πάει κόντρα στα γερμανικά συμφέροντα πολεμιέται κι αν στην πορεία αυτό σημαίνει την καταστροφή μιας χώρας, (με την απομάκρυνσή της από την ΟΝΕ), κανένας δισταγμός !
Η Ελλάδα και ο Γ. Παπανδρέου, σαφώς και δεν είχαν, ως πρωτεύοντα στόχο, το ξεσκέπασμα της γερμανικής σωβινιστικής πολιτικής, όταν ξεκινούσαν τις προσπάθειες διάσωσης της χώρας από την χρεοκοπία. Αυτό ήρθε στην πορεία κι είναι κάτι χειροπιαστό, που τρομάζει, πλέον, όχι μόνο τις χώρες, που υφίστανται τα προβλήματα της στρεβλής λειτουργία της ΟΝΕ, αλλά όλη την Ευρώπη και κατ΄ ακουλουθίαν, όλο τον Κόσμο.
Μάλλον, βρισκόμαστε μπροστά σε νέες κοσμογονικές εξελίξεις, με τους ίδιους, δυστυχώς, πρωταγωνιστές !...