Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Χ.ΜΠΟΥΚΑΣ: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ο βουλευτής Κέρκυρας και Υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης της Ν.Δ. κ. Δένδιας, συνδέει την πολιτική του παρουσία με μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της δικαιοσύνης. Εκατόν πενήντα ένας βουλευτές της Ν.Δ. έχουν την αίσθηση ότι μπορούν να κρυφτούν όλοι μαζί πίσω από έναν ανώτατο δικαστικό λειτουργό. Φυσικά όλος ο κόσμος γελάει με τα καμώματα και τις δικαιολογίες που κάθε φορά εφευρίσκει η κυβερνητική παράταξη για να καλύψει την δυσοσμία των σκανδάλων της.Ήταν ευκαιρία για τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δένδια, να τηρήσει Σύνταγμα και Νόμους και να οδηγήσει τον τόπο ένα βήμα μπροστά. Να ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο για τη συνταγματική εκτροπή του κ. Σανιδά.Όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά συνταυτίστηκε απόλυτα με την προσπάθεια κουκουλώματος κορυφαίων σκανδάλων και απαξίας θεσμών του Ελληνικού Κράτους.Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας, αισθάνεται την ανάγκη να πάρει θέση;
Το ΠΑΣΟΚ δια του Προέδρου του Γιώργου Παπανδρέου δεσμεύεται απέναντι στο Ελληνικό Λαό για ισονομία, δημοκρατία και ανεξαρτησία της δικαιοσύνης:

• Αλλαγή του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών. Αυτό απαιτεί αλλαγή άρθρου του Συντάγματος. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει συναίνεση των κομμάτων της βουλής για άμεση αλλαγή του συγκεκριμένου άρθρου μέχρι του επόμενου χρόνου της δυνατότητας αναθεώρησης του Συντάγματος.
• Επιλογή ανώτατων δικαστικών λειτουργών (Πρόεδρος και Αντιπρόεδροι, Εισαγγελέας και Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου) από την Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία.

ΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ν/Ε ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ