Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Φόρο «Μπάφετ» θα επιβάλει στους εκατομμυριούχους ο Ομπάμα! ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;

Φόρο στα πολύ υψηλά εισοδήματα και ιδιαίτερα σε αυτά που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο δολάρια ετοιμάζεται να επιβάλει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στα πλαίσια των προσπαθειών που κάνει για μείωση του χρέους και των ελλειμμάτων. Πρόκειται για φόρο ανάλογο με εκείνον που είχε προτείνει πρώτος από όλους να επιβληθεί στους πλούσιους ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ. Οπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ο φόρος «Γουόρεν Μπάφετ» που εξετάζεται θα έχει σαν στόχο να πληρώνουν τα υψηλά εισοδήματα αναλογικά τους ίδιους φόρους με τα μεσαία εισοδήματα. Οπως είχε πει ο Μπάφετ, οι πλούσιοι χρησιμοποιούν ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου για αυτούς, με αποτέλεσμα να πληρώνουν αναλογικά λιγότερα χρήματα από ό,τι υπάλληλοί τους.
Ο πρόεδρος Ομπάμα αναμένεται να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις σήμερα το απόγευμα (ώρα Ελλάδος). Επίσης αναμένεται να παρουσιάσει και άλλα μέτρα για τη βελτίωση των δημόσιων οικονομικών. Τέτοια μέτρα θα είναι μεταρρυθμίσεις στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους μεγαλύτερους σε ηλικία και τους πιο φτωχούς ταυτόχρονα αμερικανούς πολίτες. Επίσης θα παρουσιαστούν μέτρα για αύξηση των φορολογικών εσόδων και για μείωση στις δαπάνες.
Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να πάρουν κι αυτές μέτρα λιτότητας καθώς η κρίση χρέους που άρχισε από την Ευρώπη χτυπά και τη δική τους πόρτα. Πλέον στην Ουάσιγκτον υπάρχει διάχυτη ανησυχία ότι η ανάπτυξη στη χώρα μπορεί να μειωθεί σημαντικά ή ακόμη και να μηδενιστεί.
tanea.gr