Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Sunday Times: "Η γιορτή της διαφθοράς και της σπατάλης έφερε την χώρα κοντά στην καταστροφή"...

Είναι ο τίτλος του άρθρου των Sunday Times, που υποστηρίζει ότι ο Κ. Καραμανλής έπαιζε playstation και δεν έλυσε τα προβλήματα της χώρας. "Η γιορτή της διαφθοράς και της σπατάλης έφερε την χώρα κοντά στην καταστροφή". Αυτά αναγράφουν οι Sunday Times σε άρθρο τους για την ελληνική οικονομία και τη διαφθορά.

Η εφημερίδα περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία. Επικαλείται ανώνυμα πρώην υπουργό της κυβέρνησης της ΝΔ που τώρα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Ο πρώην υπουργός φέρεται να δήλωσε "τέλος το πάρτι" και έφερε παράδειγμα τα όσα συνέβησαν με τα εμβόλια κατά της νέας γρίπης. Η εφημερίδα εξηγεί ότι η χώρα μας παρήγγειλε 16 εκατομμύρια εμβόλια για έναν πληθυσμό 11 εκατομμυρίων και ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι "αυτή είναι μία φοβερή σπατάλη χρημάτων και συμβαίνει πάντα. Είναι η ελληνική πραγματικότητα".

Η εφημερίδα δηλώνει ότι η δωροδοκία είναι διαδικασία ρουτίνας για τους Αθηναίους που θέλουν να επισπεύσουν την γραφειοκρατία. Για τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνηση ο πρώην υπουργός της ΝΔ δηλώνει ότι "είναι ένα τσούρμο ερασιτεχνών και κανείς τους δεν έχει κερδίσει μία δεκάρα στον ιδιωτικό τομέα".

Για την κυβέρνηση της ΝΔ οι Sunday Times αναφέρουν ότι ήταν το ίδιο ανίκανη και γράφουν ότι ο πρώην υπουργός "επιβεβαίωσε την φήμη ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έπαιζε Playstation στο σπίτι αντί να ασχολείται με κρατικά θέματα". "Δεν προκαλεί έκπληξη γιατί η Ελλάδα βρίσκεται σε τόσο μεγάλο πρόβλημα" ήταν το σχόλιο της εφηεμρίδας.

Τα πυρά όμως δεν σταματούν εδώ. Το δημοσίευμα αναφέρεται και στο δόγμα της μηδενικής αναοχής της αστυνομίας και σημειώνει ότι "οι επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα με σπιτικές βόμβες και η εμφάνιση νέων αναρχικών ομάδων, όπως ο Επαναστατικός Αγώνας και η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, μπορεί να είναι οιωνός για την βία που πρόκειται να έρθει". Η εφημερίδα σημειώνει ότι υπάρχουν υποψίες πως η 17Ν ενδέχεται ακόμη να λειτουργεί στο παρασκήνιο και μετά την εξάρθρωση της το 2002.

Να σημειωθεί ότι το δημοσίευμα αναφέρει πως η Ελλάδα θυμίζει "προτεκτοράτο" και περιγράφει εικόνες πτώχευσης στο κέντρο της Αθήνας, με γυναίκες που ψάχνουν στα σκουπίδια και παιδιά που ζητιανεύουν στους δρόμους.
http://www.newsit.gr