Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Προσαγωγές και αντιδράσεις στα Εξάρχεια...

Αντιδράσεις από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν τα γεγονότα που δημιουργήθηκαν χθες το βράδυ στα Εξάρχεια. Με ανακοίνωσή του, συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη συμπεριφορά των αστυνομικών ενώ το μεσημέρι διοργανώνει συνέντευξη Τύπου.
Περίπου 30 νεαροί κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες και τούβλα εναντίον τεσσάρων αστυνομικών που πραγματοποιούσαν πεζή περιπολία στη διασταύρωση των οδών Σόλωνος και Ζωοδόχου Πηγής. Κατά την καταδίωξη των νεαρών, αστυνομικοί μπήκαν...

στον πολυχώρο «Φλωράλ» στην οδό Θεμιστοκλέους, όπου γινόταν παρουσίαση βιβλίου, παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και προχώρησαν σε προσαγωγή ανήλικου. Οι παρευρισκόμενοι αντέδρασαν και οι αστυνομικοί προσήγαγαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση τον συγγραφέα και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαχρήστο, το μέλος του ΣΥΝ Στ. Ελληνιάδη, και τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Σωτ. Δαματόπουλο. Στη ΓΑΔΑ μετέβησαν, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, ο Μαν. Γλέζος, ο Θ. Δρίτσας και η δικηγόρος Γ. Κούρτοβικ ενώ στη συνέχεια μετά από παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.
http://press-gr.blogspot.com