Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Οικονομική ανάπτυξη με «πράσινη τεχνολογία» προτείνει ο Γ. Παπανδρέου

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση του επιτελικού κύκλου Πράσινη Ανάπτυξη - Περιβάλλον.

Η κυβέρνηση σπαταλά τα αποθέματα της χώρας χωρίς αναπτυξιακό σχέδιο καθώς κινείται με ορίζοντα εκλογών, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στη συνεδρίαση του επιτελικού κύκλου Πράσινη Ανάπτυξη - Περιβάλλον του Κινήματος.
Ο κ. Παπανδρέου διευκρίνισε ότι πράσινη ανάπτυξη δεν σημαίνει αποκλειστικά προστασία του περιβάλλοντος, αλλά έχει σχέση με την ανασυγκρότηση του παραγωγικού προτύπου της χώρας με αιχμή την πράσινη τεχνολογία και με όρους μέλλοντος.
Η πράσινη ανάπτυξη, πρόσθεσε, σημαίνει επενδύσεις και θέσεις εργασίας στον αγροτικό και διατροφικό τομέα, στις κατασκευές, στον τουρισμό, στην ενέργεια και τις μεταφορές.
Είναι, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, βασική κατεύθυνση και στην υπόλοιπη Ευρώπη, συνδέεται άμεσα με τις δημόσιες επενδύσεις, την κοινωνική πολιτική, την απασχόληση αλλά και με την έξοδο από την κρίση που βιώνουμε σήμερα.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν επιμέρους θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα, το περιβάλλον, την ενέργεια, τη χωροταξία, τα δημόσια έργα, τον τουρισμό, τις μεταφορές, τη ναυτιλία και τη νησιωτική πολιτική.