Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

«Η Βρετανία δεν έχει καμία υποχρέωση προς την Ελλάδα»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvlw-nfuVdwkx3XdzbKTlwfIk86q6z3LYT2bgAob3dHvD84HCAGSqpyrbdzKYXyEaUTu_V0bhxIzMqHk2LiFwCWE6sLfFJgypF4HIbno5ZGcZloe45vrzlCGHC4lyuD7e0_yVOhYqb3Mha/s1600/027cameronMOS_468x558.jpgΣε συνέδριο των «Times» παρευρέθη ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, όπου και διασαφήνισε την άρνηση του για οποιαδήποτε βοήθεια προς την Ελλάδα. «Η Βρετανία δεν έχει καμία υποχρέωση να συνεισφέρει σε οποιαδήποτε πιθανή ελληνική διάσωση», δήλωσε ο κ. Κάμερον. 

Ο βρετανός πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα κρατήσει αυτή την ξεκάθαρη θέση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αυτής της εβδομάδας. «Θα πολεμήσω πολύ σκληρά για να το επιτύχω αυτό στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αυτής της εβδομάδας», είπε.
Ο Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε τη διάσωση της Ελλάδας εσωτερική υπόθεση της ευρωζώνης. «Η πρώτη ελληνική διάσωση έγινε από μέλη της ευρωζώνης και δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί η Βρετανία θα πρέπει να εμπλακεί στους χρηματοοικονομικούς μηχανισμούς ή άλλους, για να στηρίξει και την επόμενη ελληνική διάσωση», τόνισε. «Δεν είμαστε στο ευρώ, επιλέξαμε να μην ενταχθούμε στην ευρωζώνη επομένως δεν νομίζω ότι μοιραζόμαστε την ευθύνη για αυτό», πρόσθεσε.
greek-news24