Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Τριγμοί στην ΤΕΔΚ για τους νέους δήμους

altΆρχισαν οι τριγμοί στο εσωτερικό της ΤΕΔΚ, με αφορμή τα νέα διοικητικά όρια των δήμων ενόψει του σχεδίου Καλλικράτης. Ο Σωτ. Μικάλεφ διαχώρισε τη θέση του επιμένοντας στη διεύρυνση του δήμου Κερκυραίων, ενώ ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μ. Κάρρας εμμένει στη δική του περί του αντιθέτου.
Μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κερκυραίων, όπου έγινε συζήτηση για τα νέα διοικητικά όρια των δήμων ενόψει του σχεδίου Καλλικράτης, το πρωί συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της ΤΕΔΚ προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του.
Παρότι στο δημοτικό συμβούλιο Κερκυραίων δεν ελήφθη απόφαση, ενώ εκφράστηκαν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για τη διεύρυνση ή μη του δήμου Κερκυραίων από τα σημερινά διοικητικά του όρια, ο δήμαρχος Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ, επέμεινε στην άποψή του για επέκταση του δήμου της πρωτεύουσας, συναντώντας την αντίδραση των υπολοίπων αιρετών.
Η συζήτηση ήταν πολλές φορές έντονη, με τον Σωτ. Μικάλεφ να επιμένει ότι η θέση αυτή πρέπει να αναγραφεί στην σχετική απόφαση της ΤΕΔΚ, τουλάχιστον ως κλίμα που επικράτησε στη συνεδρίαση του δημοτικού του συμβουλίου.

Ακυρώνεται ο ρόλος της επιτροπής εργασίας

Εξαιτίας των αντιθέσεων, η ανακοίνωση που εκδόθηκε στη συνέχεια από την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων δεν εμπεριέχει τίποτα το νεώτερο, πλην της εξουσιοδότησης στον πρόεδρο Μιχάλη Κάρρα για υπογραφή σύμβασης με το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, προκειμένου να εκπονηθεί επιστημονική μελέτη για τους νέους δήμους της Κέρκυρας, υπό τον τίτλο «Διεύρυνση των δυνατοτήτων διοικητικής ανασυγκρότησης των ΟΤΑ του νομού Κέρκυρας».
Επισημαίνεται πάντως ότι με την απόφαση αυτή ακυρώνεται ουσιαστικά η εργασία που εκπόνησε η επιτροπή εργασίας της ΤΕΔΚ, η οποία και είχε συσταθεί αποκλειστικά για να προτείνει τον αριθμό των νέων δήμων που θα προκύψουν στην Κέρκυρα. Έτσι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ακουστούν οι απόψεις των αιρετών που στελέχωσαν την επιτροπή αυτή και οι οποίοι βλέπουν τώρα, παρά τα όσα είχαν ειπωθεί, την δουλειά τους να υποβαθμίζεται.

Συνέλευση στα μέση Φλεβάρη

Κατά τα λοιπά η ΤΕΔΚ δηλώνει κατηγορηματικά την πλήρη ταύτισή της με τις αποφάσεις των συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ και ιδιαίτερα των Αθηνών στις 18 – 20 Ιανουαρίου, επιβεβαιώνει την αδιαπραγμάτευτη θέση για τη διατήρηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ως έχει, με το νέο σχήμα της ως αιρετής Αυτοδιοίκησης Β’ Βαθμού.
Όπως όλα δείχνουν η τελική απόφαση των αιρετών, που μάλλον δεν θα είναι ομόφωνη, θα ληφθεί στην γενική συνέλευση των αντιπροσώπων των δήμων στην ΤΕΔΚ, περί τα μέσα Φλεβάρη.
http://www.corfupress.com