Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

ΝΑ ΓΕΙΡΕΙ Η ΠΛΑΣΤΙΓΓΑ

Τελικά ο πρωθυπουργός των σκανδάλων και του μηδενικού έργου δεν διάλεξε ακόμα την ημερομηνία της εκλογικής του ήττας.Υιοθέτησε τις εισηγήσεις των αυλικών του, υπουργών και συμβούλων, και συνεχίζει να στρογγυλοκάθεται στο θώκο της εξουσίας. Και ας θεωρείται από όλους, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ως πρωθυπουργός υπό προθεσμία.Σχημάτισε ένα άκρως εσωστρεφές ευρωψηφοδέλτιο με σκοπό να μαντρώσει τα δυσαρεστημένα στελέχη του κόμματός του, πιστεύοντας έτσι ότι θα μετριάσει τις απώλειές του.Απώλειες που όπως δείχνουν όλα δε μετριάζονται με τίποτα, παρόλη τη νόμιμη αλλά μη ηθική βιομηχανία επικοινωνίας που παρατηρείται τελευταία.
Ως μέλος του ΠΑΣΟΚ, προφανώς, εργάζομαι και δραστηριοποιούμαι με μοναδικό στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα του κινήματος στις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου. Ως προοδευτικός πολίτης όμως, δεν παύω να περιμένω και κάτι άλλο από την κρίσιμη αυτή εκλογική μάχη.Ήρθε η ώρα – το πολιτικό κλίμα της ελληνικής κοινωνίας το επιτρέπει άλλωστε – να γείρει η πλάστιγγα υπέρ των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.Ο ελληνικός αλλά και ο κερκυραϊκός λαός είναι έτοιμος να ρίξει ισχυρό και ηχηρό ράπισμα στα κόμματα της συντήρησης και των δογματισμών (ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ)Είναι έτοιμος να πετάξει τη συντήρηση του παρόντος από το ρόλο του πρωταγωνιστή.Η δεξιά στροφή της κοινωνίας μας που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια πρέπει να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ως μια κακή παρένθεση.
Το ΠΑΣΟΚ είναι η δύναμη προοδευτικής αλλαγής του τόπου. Και όπως είπε και ο Γιώργος Παπανδρέου :«Όποιες δυνάμεις αδυνατούν να το κατανοήσουν αυτό, απλώς παίζουν το παιχνίδι της συντήρησης. Όσοι είναι έτοιμοι να κάνουμε μαζί ρήξεις με το παρελθόν για ένα καλύτερο, πιο δίκαιο και ανθρώπινο μέλλον ελπίζω να συναντηθούμε και σύντομα στην κοινή πορεία».
Αλέξανδρου Καρατζήμου
Μέλος ΝΕ Κέρκυρας ΠΑΣΟΚ