Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ! ! !



Ο,τι και να κάνει η Δεξιά δεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές της 7ης Ιουνίου. Το αποτέλεσμα στην Κέρκυρα κρίθηκε. Πρώτο κόμμα την Κυριακή θα είναι το ΠΑΣΟΚ. Τολμώ αυτήν την πρόβλέψη διότι:

1. Πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το ΠΑΣΟΚ βρήκε το θάρρος και έκανε συγκέντρωση έξω από το Δημοτικό Θέατρο όταν όλοι ξέρουμε ότι σε καιρούς χαλαιπούς, η κλειστή αίθουσα του θεάτρου κάνει του λίγους να φαίνονται πολλοί. Και μόνο το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ μπήκε στι διαδικασία μίας τέτοιας σύγκρυσης, συν το ότι η ΝΔ κλείστηκε στο Θέατρο, δείχνουν το θάρρος της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η απόφαση της ΝΕ ήταν ομόφωνη. Πιθανολογώ ότι για να πάρει τέτοια απόφαση η ΝΕ είχε τα μηνύματά της.
2. Ολες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πρώτο το ΠΑΣΟΚ. Εγώ, που πάντα είμαι πολύ επιφυλακτικός απέναντι στις δημοσκοπήσεις, για λόγους που δεν σχετίζονται με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, λαμβάνω υπόψη και αυτό το στοιχείο, αλλά πολύ περιορισμένα.
3. Πολιτικά, η συγκέντρωση σε εξωτερικό χώρο δείχνει ότι κάτι άλλαξε στην Κέρκυρα και στο ΠΑΣΟΚ: , έφυγε το άγχος της αποτυχίας, άλλαξε η νοοτροπία, τώρα υπάρχει θέληση και πίστη, στις δυνάμεις του λαού και του κινήματος.
4. Αν αφιερώσετε μερικά λεπτά περισσότερα στις φωτογραφίες, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι λείπει μία ισχυρή δομή στη συγκέντρωση. Ολα είναι ερασιτεχνικά. Είναι φυσικό: Οι ψευτοεκσυγχρονιστές έκαναν συσκέψεις σε σπίτια και σαλόνια. Σε κλειστές αίθουσες επιμελητηρίων, θεάτρων. Εκλεισαν το ΠΑΣΟΚ σε τέσσερεις τοίχους. Το ΠΑΣΟΚ έχασε την αίσθηση του ανοιχτού χώρου, απώλεσε σημαντικό χρόνο στο να αποκτήσει εμπειρία συγκεντρώσεων προσαρμοσμένες στις σύγχρονες απαιτήσεις (τηλεόραση κλπ). Η προσπάθεια πάντως είναι καλή, κι αυτό όσο αυστηρά και να κριθεί η σύγκέντρωση.
5. Δεν είναι λίγο πράγμα να οργανώνεις κεντρική προεκλογική συγκέντρωση Ευρωεκλογών που έχουν χαμηλή απήχηση στο λαό, στο ίδιο σημείο που το 2004 η ΝΔ οργάνωσε την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση των εθνικών εκλογών. Τότε ομιλητής ήταν ο αρχηγός της ΝΔ. Σήμερα ήταν μία απλή βουλευτής Αττικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συγκέντρωση Ευρωεκλογών. Κάθε σύγκριση περιττεύει.
6. Είναι ολοφάνερο ότι αν η συγκέντρωση γινόταν μέσα στο θέατρο, είναι βέβαιο ότι οι συγκεντρωμένοι δε θα χωρούσαν.
7. Δε θα μπω στον πειρασμό να σας πω πόσοι ήταν στη ΝΔ και πόσοι στο ΠΑΣΟΚ. Δεν παίζει και τόσο ρόλο αυτό. Εκείνο που έχει σημασία σε μία συγκέντρωση είναι η διάθεση του κόσμου. Πέσμενη στη ΝΔ. Ανεβασμένη στα ύψη στο ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα το ευχαριστήθηκε και ο λαός, και οι ομιλητές. Και πιο πολύ θα το φχαριστηθούν την Κυριακή, όταν θα ανοίξουν οι κάλπες.
Καλό "βόλι" την Κυριακή σύντροφοι.
http://kerkhora.blogspot.com/