Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Κρατικά λεφτά τέλος για το ποδόσφαιρο


Η πλήρης αποκοπή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από κάθε είδους κρατική βοήθεια είναι το επόμενο βήμα που σκέφτονται στελέχη της κυβέρνησης. Μια κίνηση που, εφόσον πραγματοποιηθεί, θα έχει στόχο να πιέσει τους φορείς του ποδοσφαίρου να πάρουν τα μέτρα που τους αναλογούν για την καταπολέμηση του φαινομένου της βίας στα γήπεδα.

Το ερώτημα που κυριαρχεί στην κοινή γνώμη, μετά τα μέτρα που εξήγγειλε τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής, είναι αν η κυβέρνηση θα μπορέσει να αντισταθεί στις πιέσεις που ενδεχομένως θα ασκηθούν από φορείς αλλά και παράγοντες του ποδοσφαίρου ώστε να πάρει πίσω την απόφαση για διακοπή της χορηγίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από τον ΟΠΑΠ. Παράλληλα, ο κόσμος περιμένει η κυβέρνηση να κάνει ένα ακόμη βήμα, εξαγγέλλοντας και άλλα μέτρα για την καταπολέμηση της βίας.

Αν ισχύσει το δεύτερο, τότε το πιο πιθανό σενάριο- το οποίο ήδη εξυφαίνεται από διάφορα κυβερνητικά κλιμάκια- είναι η πλήρης αποκοπή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από κάθε είδους κρατική βοήθεια.