Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Χάκερ «ξαναχτύπησαν» την Sony

Η Sony είναι εκτεθειμένη από τότε που χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία 77 εκατομμυρίων χρηστών του δικτύου του Playstation
Νέα επίθεση χάκερ δέχθηκε το δίκτυο της εταιρίας Sony, οι οποία απέκτησαν πρόσβαση στα στοιχεία περισσότερων από 1 εκατ. πελατών, δείχνοντας το πόσο τρωτό είναι το ηλεκτρονικό σύστημα της εταιρίας κολοσσού, γεγονός που υπονομεύει την αξιοπιστία της.
Η Lulz Security, μία ομάδα που ισχυρίζεται ότι επιτέθηκε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS και στο Fox.com, δήλωσε ότι εισέβαλε στους σέρβερ των ιστοσελίδων της Sony Pictures Entertainment . Δημοσίευσε ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις, e-mail, τηλεφωνικούς αριθμούς και password χιλιάδων χρηστών που λάμβαναν μέρος σε διαγωνισμούς της Sony.
"Από μία απλή εισαγωγή, αποκτήσαμε τα ΠΑΝΤΑ", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομάδα των χάκερ.
"Γιατί έχετε τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στην εταιρία αυτή, η οποία επιτρέπει στον εαυτό της να είναι ευάλωτη σε τόσο απλές επιθέσεις;", συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, γίνονται έρευνες για την αξιοπιστία των ισχυρισμών της ομάδας LulzSec και δεν επιβεβαίωσε την επίθεση.
Η παραβίαση της ασφάλειας είναι η πιο πρόσφατη επίθεση κατά εταιρειών μεγάλης εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένων Lockheed Martin και της Google Inc.
Οι ισχυρισμοί της ομάδας LulzSec έρχονται την ώρα που οι ιθύνοντες της Sony προσπαθούσαν να καθησυχάσουν τους Αμερικανούς νομοθέτες για τις προσπάθειές τους να προστατεύσουν το δίκτυο των υπολογιστών της εταιρείας, η οποία τον Απρίλιο έπεσε θύμα της μεγαλύτερης παραβίασης ασφαλείας στην ιστορία της.
Η επίθεση ανάγκασε τη Sony και κλείσει το PlayStation Network και άλλες υπηρεσίες για περισσότερο από έναν μήνα. Εκτοτε, τα δίκτυα της Sony έχουν δεχθεί και άλλες επιθέσεις από χάκερς και η εταιρεία έχει παραδεχθεί τουλάχιστον τέσσερις εισβολές πριν από την επίθεση στη SonyPictures.
Για την επίθεση του Απριλίου κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.
Οι μετοχές της Sony σημείωσαν πτώση της τάξης του 0,3% στο χρηματιστήριο του Τόκιο την Παρασκευή.
Η χθεσινή επίθεση αποτελεί νέο μεγάλο πλήγμα για την ιαπωνική εταιρεία, η οποία είχε μόλις ανακοινώσει την επαναλειτουργία του PlayStation Network και την ενίσχυση των συστημάτων ασφαλείας.
ethnos.gr