Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ντόρα: Ποιος πλήρωσε για την εκδήλωση του Μίκη στα Προπύλαια;


Να δημοσιοποιηθούν οι χρηματοδότες της εκδήλωσης της Τρίτης στα Προπύλαια με κεντρικό ομιλητή τον Μίκη Θεοδωράκη ζήτησε η Ντόρα Μπακογιαννη. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα είχε ενδιαφέρον να δημοσιοποιηθεί «ποιος χρηματοδότησε και με ποιους πόρους την εκδήλωση αυτή» ενώ νωρίτερα είχε εκφράσει την άποψη ότι δεν είναι όλες οι κινητοποιήσεις αυθόρμητες.
Ωστόσο έσπευσε να προσθέσει πώς
«το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων που κινητοποιούνται είναι αυθόρμητα οργισμένοι Έλληνες», επισημαίνοντας πως «σε αυτούς το πολιτικό σύστημα οφείλει να απαντήσει» και πως δεν δικαιολογούνται οι πολιτικές ηγεσίες να κρύβονται ή να παρασύρουν τον κόσμο, λέγοντας ότι μπορούμε να μην πληρώσουμε τα χρέη μας, γιατί τότε θα υποχρεωθεί η Ελλάδα να κάνει και εσωτερική στάση πληρωμών. «Κρίσιμο είναι αυτή η κινητοποίηση του κόσμου να μην εξαντληθεί σε ουτοπικές διεκδικήσεις, σε ευχάριστες και κούφιες θεωρήσεις», είπε χαρακτηριστικά.
Οι υπαινιγμοί της Ντόρας για τους πόρους της συγκεκριμένης εκδήλωσης - η οποία διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο - έχουν να κάνουν με πληροφορίες κυκλοφόρησαν στους διαδρόμους της Βουλής ότι χρήματα για τις ηχητικές εγκαταστάσεις πληρώθηκαν από μεγάλο πολιτικό κόμμα. Κι ακόμα, ότι η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη γράφτηκε στο μεγαλύτερο μέρος της από πρώην αντιεξουσιαστή και νυν εθνικιστή ο οποίος ανήκει στην παρέα των συνεργατών του αρχηγού του κόμματος.
Βεβαίως, στην "ΔΗΣΥ" έχουν ακούσει τις πληροφορίες αλλά δεν μπορούν να τις δημοσιοποιήσουν γιατί δεν είναι σε θέση να τις αποδείξουν και γι' αυτό η Ντόρα περιορίστηκε να θέσει ερωτήματα για τα οικονομικά της διοργάνωσης.
www.iefimerida.gr
pelasgia.blogspot.com