Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Το Ηοllywood στην οθόνη του iPhone


H ιστοσελίδα Flixter δημιούργησε την υπηρεσία "ταινίες" για το iPhone προκαλώντας πανικό στα παραδοσιακά μέσα που ασχολούνται με τον κινηματογράφο.

Με τη νέα υπηρεσία οι χρήστες του iPhone της Apple, θα μπορούν να βρίσκουν πληροφορίες για τις ταινίες και τα αστέρια του κινηματογράφου, να αγοράζουν εισιτήρια, αλλά και να γράφουν οι ίδιοι κριτικές για τις ταινίες που παρακολουθούν.

"Για πρώτη φορά έχουμε ένα εργαλείο που πηγαίνει κατευθείαν στον καταναλωτή" δήλωσε ο Jason E. Squire, καθηγητής στο σχολείο κινηματογραφικής τέχνης της νότιας Καλιφόρνιας.

Οι διαφημιστές στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους στη νέα αυτή υπηρεσία, την ώρα που εφημερίδες και περιοδικά με στήλες για τον κινηματογράφου ανησυχούν, καθώς βλέπουν ότι το διαδίκτυο κάθε μέρα που περνά παίρνει μεγαλύτερο κομμάτι από τη διαφημιστική πίτα.

To Flixter, ανακοίνωσε ότι με τη νέα αυτή εφαρμογή, έχει αυξήσει τους χρήστες του κατά 83% το τελευταίο εξάμηνο. Η ιστοσελίδα μάλιστα ισχυρίζεται ότι το 20% των κατόχων iPhone στις ΗΠΑ έχουν συνδεθεί με την υπηρεσία "Ταινίες".

"Η καλύτερη διαφήμιση είναι αυτή που γίνεται από στόμα σε στόμα, κάτι που πλέον γίνεται στο διαδίκτυο από ιστοσελίδες όπως η δική μας", δηλώνει με νόημα ο συνιδρυτής του Flixter, Joe Greenstein, που βλέπει τα κέρδη της ιστοσελίδας να αυξάνονται.

www.news247.gr