Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται !

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-KOnnLAaPsuuTBTo7BqzUOsxLjfh5axSVEB2pOQpL8hGgE-y7aodqzPC7H_e2ArgLHd4cGaqmKLP1ISfQb9aGERDCWfz-je0w3hH6WL8PogfXUqut0AE4XCHvHtjkVbvwZaVJh0ekPLw/s400/miesens.jpg

του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΛΑΜΑΝΟΥ
Τις τελευταιές μέρες διεξάγεται στα ΜΜΕ μια συζήτηση για το αν πρέπει να κληθούν οι 2 πρώην πρωθυπουργοί στις εξeταστικές επιτροπές σχετικα με τα σκανδαλα βατοπεδιού και siemens, ο μεν Κος Καραμανλής για το Βατοπέδι ο δε Κος Σημίτης για τη siemens.
Ο Κος Καραμανλής αποφασίστηκε να κληθεί ωστόσο θα σκεφτεί πως θα απαντήσει, ο δε Κος Σημίτης ακόμη και να κληθεί δεν πρόκειται να παραστεί.
Ευλογα αναρωτιέται κανείς κάνοντας απλοίκες σκέψεις, τους εν λόγω κυριούς δεν τους ακουμπούν οι νόμοι? μπορούν να δρούν κατα το δοκούν προσπαθώντας να διασφαλίσουν μόνο την υστεροφημια τους αδιαφορώντας για την ενημέρωση της κοινής γνώμης και κατ επέκταση των ψηφοφόρων τους? οι υπηρέτες του συντάγματος είναί ολος ο ελληνικός λαός εκτος απο τους πρωθυπουργούς? αλήθεια σε ποιά χώρα ζούμε? ζούμε σε μια χώρα ευνομούμενη, με δημοκρατικό πολίτευμα οπού μας κυβερνούν οι κατα καιρούς αξιοτεροι, ή μήπως ζούμε σε μια χώρα οπου οι νόμοι ισχύουν μόνο για τους πολίτες και όχι για τους πρωθυπουργούς και αν ισχύει αυτό γιατι δεν μας λένε οτι δεν έχουμε δημοκρατιά - ευστοχα θα πει κανείς καλά τώρα το κατάλαβες?- το θέμα δεν είναι πότε το καταλαβαινει κανείς, αλλα τι μπορεί να κανει για να συμβάλλει στην αλλαγή αυτης της κατάστασης, αυτης της ρατσιστικής αντιμετώπισης απέναντι στους απλούς πολίτες.
Η Ελλήνική κοινωνία βρίσκεται μπροστα σε ένα φάσμα βίαιων αλλαγών στη καθημερινότητα, στο εργασιακό περιβάλλον, στην ασφάλιση, στη συνταξιοδότηση, στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων πολλές απο τις αλλαγές είναι δίκαιες και κάποιές αλλες είναι άδικες, δυστυχώς ομως όταν είσαι υπο οικονομική κατοχή δεν έχεις τη δυνατότητα αντιρρήσεων και διαφορετικών απόψεων. Και ενώ θα έπρεπε να υπάρχει τουλάχιστον μια προσπάθεια να αλλάξει η νοοοτροπία των πολιτικών, δυστυχώς οχι μόνο παρατηρούνται παρόμοια φαινόμενα με το παρελθόν, αλλά συμπεριφέρονται σαν Βασιλείς γαλαζοαίματοι που τους οφείλουμε και χάρη για το οτι μας κυβέρνησαν και μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού. Εχουν αναρωτηθεί ποιος τους έδωσε τη δυνατότητα να αποκαλούνται πρωθυπουργοι ή το ξέχασαν σαν τους πλούσιους που λησμονούν απο πού ξεκίνησαν, αναρωτούνται αν έπραξαν τα δεόντα απέναντι στη χώρα, κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια? συγχωρέστε μου το ύφος αλλά δεν γίνεται να δεχτώ οτι μας κυβέρνησαν άνθρωποι με τέτοιες συμπεριφορές και αντιλήψεις και επίσης δυσκολεύομαι να δεχθώ οτι συμβάλλαμε και μεις στην εκλογή τους.
Τελειώνοντας θα ήθελα να τους συμβούλεψω οτι αν είναι αθώοι όπως ισχυρίζονται δεν έχουν λόγο να φοβούνται τις εξεταστικές επιτροπές και όπως λέει και ο λαός καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται αν και νομίζω οτι πάνω απο το κεφάλι τους βρέχει συνεχώς! Ευχαριστώ.