Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Γ. Παπανδρέου: Δράση εδώ και τώρα

Το 2010 είναι το έτος των μεγάλων αλλαγών και ανατροπών, τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Ηρθε η ώρα της μεγάλης αλλαγής, πρόσθεσε, και ζήτησε αλλαγή νοοτροπίας από όλους.
«Επιδιώκουμε αλλαγή νοοτροπίας από όλους, οφείλουμε να αλλάξουμε, όλοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός ο οποίος αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για τη χώρα μας, που «μας πληγώνουν κάθε μέρα με τις απαξιωτικές αναφορές».
Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, κάθε υποβάθμιση της οικονομίας κοστίζει πολλά εκατομμύρια ευρώ για τον ελληνικό λαό και πως δεν υπάρχει πολυτέλεια να χαθεί χρόνος.
Eπισήμανε ακόμη ότι ο πρώτος προϋπολογισμός του ΠΑΣΟΚ αποτελεί καθοριστικό βήμα για την ανάταση της οικονομίας και της αξιοπιστίας μας.
«Είναι το πρώτο βήμα απέναντι σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της πρόσφατης ιστορίας μας. Τώρα δίνουμε μια μάχη ανηφορική. Στην πρωτόγνωρη κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας ζητούμε εθνική συστράτευση από κόμματα, κοινωνικούς εταίρους, επιχειρηματίες, εργαζομένους. Δεν ζητούμε αμνησία ή άφεση αμαρτιών».

«Να κάνουμε την κρίση ευκαιρία»

«Όταν θέλει ο ελληνικός λαός και έχει κυβέρνηση με πολιτική βούληση, αποδεικνύουμε ότι μπορούμε. Όπως αλλάξαμε το 1981, το 1993, το 2000, θα τα καταφέρουμε και σήμερα», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε: «Θα κάνουμε την κρίση ευκαιρία. Προϋπόθεση γι’ αυτό: Οι λύσεις πρέπει να απαντούν στη φύση του προβλήματος. Τα δικά μας τα προβλήματα διαφέρουν από αυτά των άλλων χωρών. Οι χρόνιες ασθένειες οι δικές μας έχουν τις δικές τους αιτίες.

http://www.naftemporiki.gr