Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

ΠΟΙΟΣ ΚΟΠΗΚΕ ΣΤΑ STRESS-TESTS ?...

Χρειάστηκε περαιτέρω σκλήρυνση των όρων του ακραίου σεναρίου των stress-tests (την Πέμπτη το βράδυ), για να πέσει η ΑΤΕ κάτω από το όριο του 6%. Κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Τράπεζας, που συμμετείχαν στην όλη διαδικασία εξοργίστηκαν και ενώπιον του όλου μηχανισμού στην Τράπεζα Ελλάδος, μίλησαν για «έγκλημα και προδοσία». Είχαν βιαστεί…
Η Αγροτική Τράπεζα, αν και στην ακραία προσομοίωση, με συνθήκες και παραδοχές, που ποτέ δεν θα παρουσιαστούν, εμφανίστηκε να κόβεται !
Αυτά που ακολούθησαν, απέδειξαν, πως κάθε άλλο παρά για κόψιμο της ΑΤΕ πρόκειται και μάλλον ο κομμένος είναι κάποιος άλλος.

Κυβέρνηση, Τράπεζα της Ελλάδος και διοίκηση της Αγροτικής, ανακοίνωσαν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της «κομμένης» Τράπεζας, με τη συμμετοχή σ΄ αυτή, κανονικά και του δημόσιου, ως κύριου μετόχου. Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε, προσυμφωνημένο πρόγραμμα πολιτικής και ενεργειών για την ΑΤΕ σε βάθος εξαμήνου, (μέχρι 31-12-2010), το οποίο, εκτός από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, περιλαμβάνει επιχειρησιακές κινήσεις στις συμμετοχές της Τράπεζας σε άλλες εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα (όχι στις αγροτοβιομηχανικές), πολιτικές μείωσης του λειτουργικού κόστους, καθώς και άλλες, ενίσχυσης των πηγών εσόδων.
 
Μοιάζει σε κανέναν αυτό, ως διαδικασία που οδηγεί τον …Σεπτέμβριο στην πώληση της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς ; Μπορούν τα παραπάνω γεγονότα, να δικαιολογήσουν την επιμονή των βρωμοκάναλων στην προπαγάνδα περί «προχωρήματος της πρότασης Σάλλα ;».
Βέβαια, τα μίσθαρνα και χρεωμένα όργανα της παραενημέρωσης, το πλάνο τους διεκπεραιώνουν, οι πάνω και πίσω τους, όμως ; Τι περιμένουν για να το πάρουν απόφαση, να σταματήσουν τις περαιτέρω σπασμωδικές, πια, ενέργειές τους και να πάνε για άλλα deals, μιας και το προηγούμενό τους ακυρώθηκε ;

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά, λοιπόν, πάλι λαθεμένα συμπεράσματα βγάζουν για το ποιος κόπηκε από τα stress-tests, αφού αυτός δεν είναι, τελικά, η Αγροτική Τράπεζα !...

Υ.Γ. Τα εξοργισμένα από την αλλαγή των όρων των tests, στελέχη της ΑΤΕ, δεν γνώριζαν κι ούτε μπορούσαν να αντιληφθούν πως οι παρεμβάσεις και κυρίως η συμμετοχή του δημοσίου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, προϋπέθετε τη βαθμολόγησή της κάτω από τη βάση…