Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Τεστ φίλαυτης αχαριστίας

http://3.bp.blogspot.com/_yzoFGpJjb0I/Sp9ME5hGkZI/AAAAAAAABLo/po_KUTOKYWM/s400/%CE%9C%CE%9F%CE%A5%CE%9D%CE%A4%CE%96%CE%91+%CE%A3%CE%95+%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9C%CE%91%CE%9D%CE%9B%CE%97.jpgΠερισσότερο και από τα αποτελέσματα του stress test καθυστερεί ο Κώστας Καραμανλής· εννιά μήνες τώρα ο μοιραίος άνθρωπος που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή δεν έχει βγάλει κιχ, δεν έχει δώσει κάποια εξήγηση, δεν έχει ψελλίσει κάποια δικαιολογία, δεν ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, δεν πήρε τον λόγο στο συνέδριο του κόμματός του- και τώρα δεν μιλάει ούτε για να υπερασπιστεί τον διευθυντή του γραφείου του Γιάννη Αγγέλου, ο οποίος, κατηγορούμενος για τα βατοπαιδευτικά, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 400.000 ευρώ και του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Δεν λυπάται κανέναν ο Κώστας Καραμανλής: εγκατέλειψε αβοήθητο στους εκβιαστές τον Ζαχόπουλο που πήδηξε από το παράθυρο, ξεφορτώθηκε τον έμπιστό του Θόδωρο Ρουσόπουλο, τον εξάδελφό του Μιχάλη Λιάπη, τον θείο του Αχιλλέα Καραμανλή, τον Γιώργο Αλογοσκούφη, τον Γιώργο Βουλγαράκη, τον Σάββα Τσιτουρίδη και άλλους, και άλλους- όχι επειδή διαφώνησαν πολιτικά μαζί του ή επειδή ήσαν κακοί στη δουλειά τους, αλλά όταν οι προσωπικές τους περιπέτειες τον άγγιξαν: Πετούσε συνεχώς έρμα από το αερόστατο για να κρατηθεί ο ίδιος ψηλά- τελικά έσκασε κάτω με χειρότερο τρόπο απ΄ όλους.
Δεν τον ενδιέφερε αν όσα σκανδαλώδη τούς αποδίδονταν ήταν αληθή ή ψευδή, αν ήσαν κλέφτες, ψεύτες, μοιχοί, παράνομοι, ανήθικοι· ούτε καν τον απασχόλησε ποτέ αν είχαν αποδώσει στις θέσεις που τους είχε εμπιστευθεί- αυτό έλειπε, πρωθυπουργός να ασχολείται με τέτοιες λεπτομέρειες. Απλώς κάποια στιγμή τούς έκλεισε το μάτι και τους είπε «παιδιά, είστε άχρηστο βάρος· βγάλτε τα πέρα μόνοι σας από εδώ και πέρα» - και τους πέταξε.
Ηξερε ότι τόσα χρόνια στην εξουσία όλοι αυτοί είχαν αποκτήσει τα υλικά, πολιτικά και κοινωνικά εφόδια για να τα βγάλουν πέρα· αν όχι, τόσο το χειρότερο. Στο κάτω-κάτω, δεν τους είχε υιοθετήσει· σωστό- η αθλιότητα έγκειται στο ότι εξόντωσε τους δικούς του ανθρώπους για το δικό του προσωπικό συμφέρον, όχι για λόγους πολιτικούς, ή έστω κομματικούς. Δεν θυμάμαι να έχει ξανακάνει αρχηγός κόμματος κάτι τέτοιο. Μήπως θα πρέπει να καθιερωθεί και κάποιο τεστ φίλαυτης αχαριστίας, τεστ «ο εαυτούλης μου να είναι καλά»;
tovima.gr