Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Με Σισέ στο Mundial!

Ο Τζιμπρίλ Σισέ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα δώσει το «παρών» στο καλοκαιρινό ραντεβού του Παγκόσμιου Κυπέλλου!
Με Σισέ στο Mundial!Ο Ραϊμόν Ντομενέκ ανακοίνωσε 24 παίκτες ως τις τελικές του επιλογές, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να «κόψει» έναν ακόμη, όμως ο διεθνής επιθετικός του Παναθηναϊκού δεν φαίνεται να κινδυνεύει άμεσα. Αυτός που αναμένεται να μείνει εκτός θα είναι ένας εκ των Ουίλιαμ Γκαλάς ή Μαρκ Πλανίς.
Ο Γκαλάς είναι τραυματίας, έχει ξεκινήσει ατομικό πρόγραμμα στο Τιν υπό τις οδηγίες του Ρομπέρ Ντιβέρν και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί. Ο γαλλικός Τύπος εκτιμά επομένως ότι σε σε κατάσταση «stand by» είναι ο Πλανίς, κάτι που σημαίνει πως αν ο αμυντικός της Αρσεναλ καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημά του, πιθανότατα θα «κοπεί» άσος της Μπορντό.
Βεβαίως υπάρχει και το σενάριο λόγω των αμφιβολιών για τον Γκαλάς να συμπεριληφθεί στους 23 ο Πλανίς οπότε θα τεθεί θέμα για έναν αποκλεισμό ανάμεσα στους Σισέ, Ζινιάκ και Βαλμπιενά, που επίσης διατηρήθηκε στην αποστολή.
Η λογική λέει ότι η Γαλλία θα αναχωρήσει με 23 και όχι 24 ποδοσφαιριστές στις 27 Μαϊου για την Τυνησία όπου και θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση για τον Τζιμπρίλ Σισέ θα ξεκαθαρίσει την 1η Ιουνίου, οπότε και είναι η καταληκτική ημερομηνία για την τελική 23άδα που πρέπει να δηλωθεί στη FIFA.
O γαλλικός Τύπος πάντως που το πρωί ανέφερε ότι παίζεται μία θέση ανάμεσα σε Σισέ και Ζινιάκ εκτιμά πλέον πως και οι δύο θα βρίσκονται στη γαλλική 23άδα παρά το συνωστισμό μεσοεπιθετικών ποδοσφαιριστών για το 4-2-3-1 του Ντομενέκ.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Μικαέλ Λαντρό (αν και εθεωρείτο φαβορί σε σχέση με τον Καρασό που θα είναι τελικά ο τρίτος τερματοφύλακας), Αντίλ Ραμί, Ροντ Φανί, Γιαν Μ'Βιλά, Τζίμι Μπριάν (μετά τον Μπενζεμά είναι ο δεύτερος που «κόβει» στο δρόμο για το Μουντιάλ ο Σισέ) και Χατέμ Μπεν Αρφά. 
http://www.ethnos.gr