Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

Από ώρα σε ώρα οι αποφάσεις για τη Γκερέκου

Από ώρα σε ώρα οι αποφάσεις για Γκερέκου

Περαιτέρω διευκρινίσεις αναμένει, σύμφωνα με τον Γ. Πεταλωτή, η κυβέρνηση πριν τοποθετηθεί επισήμως για τις φορολογικές εκκρεμότητες του Τόλη Βοσκόπουλου συζύγου της υφυπουργού Τουρισμού Αντζελας Γκερέκου. Σχετικά ερωτηθείσα στην Καλαμάτα, η κυρία Γκερέκου δήλωσε: «Θα μιλήσω όταν πρέπει».

Την υπόθεση έφερε στη δημοσιότητα, δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», σύμφωνα με το οποίο, ο γνωστός τραγουδιστής φέρεται να χρωστάει στην εφορία το ποσό των 5.500.000 ευρώ καθώς δεν έχει πληρώσει επί 17 ολόκληρα χρόνια κανέναν φόρο.

Οι οφειλές χρονολογούνται από το 1193 και σύμφωνα με την ΙΓ ΔΟΥ Αθηνών, οι αναλογούντες φόροι ανέρχονται σε 3,169εκ. ευρώ κεφάλαιο, 2,315 εκ. ευρώ προσαυξήσεις και 17.365 ευρώ τέλη. Σημειωτέον ότι ο κ. Βοσκόπουλος υποβάλλει κοινή δήλωση με τη σύζυγο του, κυρία Αντζελα Γκερέκου.

Η τοποθέτηση Πεταλωτή
«Ο κ. Βοσκόπουλος είναι ένας ιδιώτης και από όσο προκύπτει και από το δημοσίευμα υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες ως προς τις υποχρεώσεις του για τη φορολογική καταβολή και τακτοποίηση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ενώ απαντώντας σε συμπληρωματική ερώτηση τόνισε:
«Το μήνυμα το δικό μας είναι σαφώς μήνυμα ευνομίας. Αυτό το δείχνουμε με κάθε πράξη μας, με κάθε ενέργεια και κάθε σκέψη μας. Από εκεί και πέρα, όμως, ένα δημοσίευμα το οποίο αναφέρεται, έτσι όπως το διαβάσαμε όλοι, με τα ελλιπή στοιχεία, δεν μπορεί πραγματικά να δώσει εκείνες τις διαστάσεις που ίσως έχει μια υπόθεση με τις γνωστές διεκδικήσεις και δικαστικές εκκρεμότητες που έχει ο κ. Βοσκόπουλος».
Ο Γ. Πεταλωτής σημείωσε ότι «εάν υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία από την κυβέρνηση, θα πάρει θέση και φυσικά δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στα περί διαφάνειας, ευνομίας και καλού παραδείγματος που δίνουν τα μέλη αυτής της κυβέρνησης». 
http://www.ethnos.gr/