Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: ΙΕΡΟ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

1ον. Αυτό που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου πριν δύο-τρεις μήνες γυρίζοντας όλο τον κόσμο και παρεμβαίνοντας πολιτικά στην Ευρώπη, να πείσει δηλαδή τους ηγέτες άλλων κρατών ότι η μάχη της Ελλάδας ήταν μάχη της Ευρώπης κατά των κερδοσκόπων της διεθνούς κοινότητας, το κάνουν σήμερα ασθμαίνοντας και αγωνιώντας όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2BXMPtsMU1KbxYSeJYL7vlwXmPqtCCoJULCe6fRwDdSqdjyayy6mhWeAXC3tiKdJXOkiea72wBKtzCkqYH5nGV7Mt5ASQvli1uVzKHtkPACUvivmtbDodf7g_mNvRDNO_YRN7UeKQYI0/s320/DSC07483.JPGΤότε μας χλεύαζαν -και είχαν τις αφορμές τους- τώρα συνεδριάζουν μέρα-νύχτα για την διάσωση της Ευρωπαϊκής, αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας.
Στεκόμαστε σήμερα μέσα στην πρωτόγνωρη αυτή κρίση της πατρίδας μας περήφανοι για τη σημερινή μας ηγεσία: τον Γιώργο Παπανδρέου.
2ον. Τα σκληρά και επώδυνα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης έχουν εκτροχιάσει το ΠΑΣΟΚ από τις ιδεολογικές του αναφορές.
Δυστυχώς όμως δεν μας δόθηκε ευχέρεια επιλογής.
Όσοι σήμερα απλά καταγράφουν την κατάσταση και ασκούν κριτική δεν προτείνουν απολύτως τίποτα.
Απευθυνόμαστε ευθέως στον Ελληνικό Λαό και λέμε:
Εφόσον δεν λαμβάνονταν τα μέτρα που πράγματι είναι σκληρά, τότε η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε.
Χρεοκοπία σημαίνει στάση πληρωμών, δηλαδή αδυναμία πληρωμών όλων των συντάξεων, αδυναμία πληρωμών μισθών, αβεβαιότητα για τις τραπεζικές καταθέσεις, αδυναμία για ελάχιστη αναπτυξιακή προοπτική, αδυναμία της Ελλάδας να εκπληρώσει κάθε υποχρέωσή της.
Από όσους κάνουν κριτική, αναμένουμε την δική τους πρόταση που να είναι πρακτική, εφικτή και άμεσα εφαρμόσιμη και να ανταποκρίνεται αξιόπιστα στην σημερινή κατάσταση.
3ον. Αναμένουμε από την κυβέρνηση την άμεση παραπομπή στην δικαιοσύνη, όλων εκείνων όπου και αν ανήκουν που έκλεψαν τον πλούτο του Ελληνικού Λαού. Είναι λαϊκή απαίτηση: οι κλέφτες στη φυλακή και τα κλεμμένα (δήμευση κάθε περιουσιακού τους στοιχείου) στα ταμεία του κράτους.
4ον. Δεν νοείται κυβερνητική παράταξη που:
-δεν ψηφίζει τον προϋπολογισμό που καταθέτει η κυβέρνηση
-δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης όταν την ζητάει ο πρωθυπουργός.
Αυτά αφορούν κάθε κυβέρνηση και την κυβερνητική της παράταξη.
Σήμερα μιλάμε για ιερό, πατριωτικό καθήκον της κυβέρνησης.
Δεν νοείται κυβερνητική παράταξη που ο αρχηγός της δίνει τιτάνιο αγώνα για την διάσωση της πατρίδας και ορισμένοι να λιποτακτούν την ώρα της κρίσιμης αυτής μάχης.
Δεν τους εκχωρούμε το δικαίωμα να είναι περισσότερο προοδευτικοί από όλους εμάς.
Αυτονόητη και αναγκαία η άμεση αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου.
                                                                    
ΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ