Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Π.Ι.Ν: Ο Κ. Γεωργαλίδης νέος Περιφερειάρχης

altΟ Κώστας Γεωργαλίδης, όπως έγραψε προχθές το CorfuPress.com, είναι ο νέος Γ.Γ. της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Το όνομα ενέκρινε η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός μετά από εισήγηση του Γ. Ραγκούση, ωστόσο, θα τελεί υπό «επιτήρηση» από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και Οικονομίας, για να μην χαθεί άλλος χρόνος στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ. Μάλιστα, εντός της εβδομάδας αναμένεται να κληθεί στην Αθήνα ο κ. Γεωργαλίδης προκειμένου να υπογράψει την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, με τα Επτάνησα να είναι η μοναδική περιφέρεια που δεν έχει ενεργοποιήσει το αναθεωρημένο πρόγραμμα στη σύσκεψη της προηγούμενης Πέμπτης όπου όλοι οι Περιφερειάρχες (πλην Ιονίων) υπέγραψαν και ξεκινούν απορροφήσεις.
Πρόκειται για τις Επιχειρησιακές Συμφωνίες Υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2007-2010, ύψους 7,5 δισ. ευρώ, τις οποίες ενέκρινε η Υπ. Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη».
Εν τω μεταξύ, για «θρίλερ» όσον αφορά την απομάκρυνση Αλεξανδρίδου κάνει λόγο η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», η οποία υποστηρίζει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της ο Υπ. Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης τηλεφώνησε στην κ. Βάσω Αλεξανδρίδου τη Δευτέρα, 26 Απριλίου, και της ζήτησε να μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να παραιτηθεί: «Η περιφερειάρχης ταξίδεψε στην πρωτεύουσα, όπου ανεπιβεβαίωτες πληρο-φορίες την θέλουν να εισάγεται σε νοσοκομείο για λόγους υγείας. Δύο ημέρες αργότερα, την Τετάρτη 28 Απριλίου, από το υπουργείο Εσωτερικών διέρρευσε η πληροφορία ότι τελικά η κ. Αλεξανδρίδου παραιτήθηκε, χωρίς όμως να εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση.
Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος διαβεβαίωναν ότι δεν είχε κατατεθεί η περιβόητη παραίτηση παρά τις επίμονες «παραινέσεις» του υφυπουργού κ. Ντόλιου στην περιφε-ρειάρχη. Οπως αναφέρουν, η κ. Αλεξανδρίδου προσπαθούσε να αποφύγει την ατιμωτική παραίτηση ζητώντας... αναβάθμιση με διορισμό της στην ηγεσία ενός από τους υπό συγχώνευση οργανισμούς.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι είχε ξεκινήσει η διαδικασία καθαίρεσής της από το υπουργικό συμβούλιο, όταν τελικά μόλις την περασμένη Πέμπτη έβαλε την υπογραφή της στο έγγραφο της παραίτησης», αναφέρει η αθηναϊκή εφημερίδα.
corfupress