Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ !

Κάτι λέγεται και γράφεται, τις τελευταίες ημέρες για την ύπαρξη διαφωνιών στα πλαίσια της κυβέρνησης, σχετικά με την αντιμετώπιση του ζητήματος του καταλογισμού ευθυνών στους υπεύθυνους για την κατρακύλα της ελληνικής Οικονομίας. Μάλλον κάποιοι φοράν ωτασπίδες και δεν ακούν το λαό να φωνάζει σύσσωμος «οι υπεύθυνοι στη Δικαιοσύνη και στη φυλακή !...».
Η οργή και η αγανάκτηση για την πορεία που πήραν τα πράγματα, με την εκ νέου επιβολή μονόπλευρων και σφαγιαστικών μέτρων λιτότητας, έχει ξεχειλίσει και μόνο ένας τρελός ή ένας πωρωμένος και άτεγκτος τεχνοκράτης, δεν την βλέπει και δεν την εκτιμάει, όπως πρέπει.

Για μήνες τώρα η Ελλάδα παίζει πρωτοσέλιδα στην παγκόσμια σκηνή των ΜΜΕ, ως χώρα πλαστογράφων και απατεώνων. Αν αυτοί δεν συγκεκριμενοποιηθούν, αν δεν αποκτήσουν ονόματα κι αν δεν μπουν στην άκρη, τότε η ρετσινιά θ΄ ισχύσει για ολόκληρο τον πληθυσμό, για όλους μας !

Η διαδικασία, όσο δύσκολη και επίπονη κι αν φαντάζει και είναι, παρουσιάζεται εκ των ουκ άνευ και για ένα ακόμα σοβαρότατο λόγο. Ο συσσωρευμένος θυμός του λαού αν δεν επιμεριστεί κι αν δεν προσανατολισθεί στους πραγματικούς ενόχους, θα εξακολουθήσει να διαχέεται σε όλους, αφοριστικά και ισοπεδωτικά.


Η θεωρία του «όλοι ίδιοι είναι», είναι επικίνδυνη, όσο τίποτα, για την λειτουργία αντανακλαστικών, που κύριος οίδε, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν. Η μαύρη αντίδραση, οι σκοταδιστές, οι κάθε είδους και φυράματος φασίστες, τα μεταλλαγμένα ζόμπι της εθνικοφροσύνης, θα βρουν την καλύτερή τους για να πολεμήσουν, όχι τους κακούς υπηρέτες της, αλλά την ίδια τη Δημοκρατία !

Ακόμα και οι όποιες προσπάθειες για τη δημιουργία νέων, αξιόπιστων, θεσμών και λειτουργιών του κράτους, εξαρτούν την επιτυχία τους από την προηγούμενη ή, τουλάχιστον, ταυτόχρονη, έναρξη διαδικασιών διερεύνησης των σκανδάλων και των εγκληματικών συμπεριφορών και πρακτικών, που οδήγησαν την οικονομία και τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.
Κάθε άλλη σκέψη, κάθε άλλη επιδίωξη είναι λαθεμένη, είναι επικίνδυνη και εκ του πονηρού !...