Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Ντέρμπι τηλεοράσεων ενόψει του Μουντιάλ

Σκληρό ντέρμπι ενόψει και του Μουντιάλ έχει αρχίσει στην αγορά των τηλεοράσεων, καθώς αλυσίδες λιανικής και εταιρείες κατασκευής ποντάρουν στη μεγάλη αθλητική διοργάνωση προκειμένου να βάλουν... γκολ στα κέρδη.

Νέες τεχνολογίες, με αιχμή του δόρατος την τρισδιάστατη τηλεόραση, αλλά και πακέτα προσφορών που περιλαμβάνουν ακόμα και εισιτήρια για την παρακολούθηση των αγώνων της Εθνικής Ελλάδας στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής είναι μερικά από τα «όπλα». Στόχος των εταιρειών είναι αφενός να καλύψουν το χαμένο έδαφος των τελευταίων μηνών, όταν οι πωλήσεις τηλεοράσεων κατέγραψαν μείωση τουλάχιστον 10% σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις, και αφετέρου να ωθήσουν τους καταναλωτές στις νέες τεχνολογίες.

Ποδόσφαιρο τριών διαστάσεων
Το νέο «γήπεδο» στο οποίο εστιάζεται ο ανταγωνισμός δεν είναι άλλο από τις τρισδιάστατες τηλεοράσεις. Τις επόμενες εβδομάδες θα είναι διαθέσιμες και στα ελληνικά καταστήματα οι πρώτες συσκευές από τις εταιρείες LG, Samsung και Ρanasonic. Οι τιμές αρχίζουν από περίπου 1.800 ευρώ για το μοντέλο της LG με διαγώνιο 42 ιντσών και ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ. Μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται να μπει δυναμικά στο παιχνίδι και η Sony, ενώ ζήτημα χρόνου είναι να φτάσουν στα καταστήματα τα μοντέλα της Ρhilips.

Ο χρόνος του λανσαρίσματος δεν είναι τυχαίος- λίγο πριν από το Μουντιάλ- καθώς, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, 25 αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα βιντεοσκοπηθούν με ειδικές κάμερες τρισδιάστατων λήψεων, προσφέροντας 3D εμπειρία στους ποδοσφαιρόφιλους. Εξάλλου, η FΙFΑ δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της απευθείας αναμετάδοσης των αγώνων αυτών τρισδιάστατα, ενώ σε 7 μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο (Λονδίνο, Μεξικό, Παρίσι, Ρίο ντε Τζανέιρο, Βερολίνο, Ρώμη και Σίδνεϊ) θα γίνονται προβολές των αγώνων σε 3D, μαζί με στιγμιότυπα και ειδήσεις από το Μουντιάλ.

Παράλληλα, η ιαπωνική Sharp συμμετέχοντας στον ανταγωνισμό διαθέτει στην αγορά τηλεοράσεις νέας τεχνολογίας, οι οποίες μπορούν να απεικονίσουν μέχρι και ένα τρισεκατομμύριο διαφορετικά χρώματα, χίλιες φορές περισσότερα από αυτά που υποστηρίζουν οι τηλεοράσεις σήμερα.

Και μπαράζ προσφορών
Εκτός από τα μοντέλα «αιχμής» οι αλυσίδες ηλεκτρονικών, ηλεκτρικών και πληροφορικής ετοιμάζουν πακέτα προσφορών στις τηλεοράσεις. Ηδη οι τιμές έχουν πέσει κατακόρυφα και πλέον στα καταστήματα με περίπου 500 ευρώ μπορεί κάποιο ς να αποκτήσει μοντέλα τεχνολογία Ρlasma στις 42 ίντσες και τηλεοράσεις LCD με διαγώνιο 37 ή και 40 ίντσες.
ta nea

1 σχόλια :

Unknown είπε...

an den kerdisw ton diagwnismo mundodays http://bit.ly/bBu59F kai den katevw tsampa sti notia afriki na dw tin e8nikara (xlwmo to kovw giati eimai k tyxeros) toulaxiston isws kerdisw 1 apo tis 10 plasma tileoraseis pou xarizoun,. telika oti kai na kanw mono kerdismenos tha vgw apo ayton ton diagwnismo