Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Γερουλάνος: Κρίσιμο το επόμενο διάστημα για τις αφίξεις τουριστών το 2010

Οι επόμενες δυο με τρεις εβδομάδες αναμένεται να δώσουν σαφή εικόνα για το πως θα κινηθεί ο τουρισμός για το 2010, όπως εκτίμησε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους τονίζοντας ταυτόχρονα τα θετικά μηνύματα που υπάρχουν από τις αγορές της Ρωσίας της Ουκρανίας αλλά και της Αμερικής.
Σε αυτή την κρίσιμη καμπή για τον τουρισμό ο κ. Γερουλάνος στάθηκε στα χρέη του ΕΟΤ που κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση με αποτέλεσμα, όπως είπε την αργοπορημένη προώθηση της διαφημιστικής καμπάνιας της χώρας μας στο εξωτερικό, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι η παρούσα ηγεσία επαναδιαπραγματεύεται τα τεράστια χρέη προς όφελος της χώρας.
Το μεγάλο στοίχημα του ενωθέντος υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού είναι η αναπτυξιακή λογική που θέλει να εμφυσήσει η πολιτική του ηγεσία και όπως τόνισε ο υπουργός σύντομα θα φανεί η δουλειά που λαμβάνει χώρα. Το πείραμα της συνένωσης των δυο υπουργείων δεν έχει αποδειχθεί ακόμα εάν είναι αποτυχημένη, δήλωσε με έμφαση ο υπουργός απαντώντας έτσι στη θέση του ΣΕΤΕ που ζητά την ύπαρξη ενός αυτοδύναμου υπουργείου Τουρισμού, ικανού να επιλύει προβλήματα και συνέχισε ότι το αυτόνομο υπουργείου Τουρισμού της τελευταίας πενταετίας δεν έλυσε κανένα πρόβλημα.
Ο κ. Γερουλάνος στάθηκε και στο ζήτημα των χρεών των ξενοδοχείων τονίζοντας ότι δεν θα δοθεί εγγύηση δημοσίου για ξενοδοχεία που έχουν δημιουργήσει χρέη και πριν από την κρίση. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε την κρίση για να σώσουμε ξενοδοχεία του 1950 και να κάνουμε τουρισμό το 2010, υπογράμμισε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι συζητάτε η απόσυρση ξενοδοχείων με χρήματα από το πράσινο ταμείο.
Σε ερώτηση για τη λειτουργία της ΕΤΑ υπογραμμίστηκε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα γίνει η συγχώνευση των Ολυμπιακών Ακινήτων με την εταιρία που διαχειρίζεται την περιουσία του ΕΟΤ και αργότερα θα εξεταστεί το ενδεχόμενο συγχώνευσης με ΚΕΔ.
http://www.nooz.gr/